Старт-лист на жіночу естафету Олімпіади-2022: склад України та головних фавориток

Старт-лист на жіночу естафету Олімпіади-2022: склад України та головних фавориток

Старт-лист на жіночу естафету Олімпіади-2022: склад України та головних фавориток
. НОК

Останній етап у України бігтиме Олена Білосюк.

Олімпіада-2022 з біатлону підходить до завершення. У середу, 16 лютого, відбудеться остання командна гонка - жіноча естафета, участь у якій візьме і збірна України.

Тривалий час склад збірної України у жіночій естафеті був під питанням. Дві біатлоністки - Олена Білосюк та Дар'я Блашко мали позитивні тести на коронавірус, тоді як Валентина Семеренко достроково покинула Пекін через проблеми зі здоров'ям.

І все ж Україна знайшла склад на жіночу естафетну гонку. Ще у спринті участь взяла Анастасія Меркушина, яку довикликали до виступів на Олімпіаду. Негативні тести на коронавірус здала Олена Білосюк, однак і її участь була під питанням через фізичний стан, викликаний тривалим часом перебування у самоізоляції.

Ще перед оголошенням старт-листів головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець повідомляв Суспільне Спорт, що визначився зі складом команди - гонку мали бігти Ірина Петренко, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Білосюк. Проте послідовність проходження етапів не була остаточно затверджена.

Читайте також: Україна визначилася зі складом на жіночу естафету на Олімпіаду-2022: хто бігтиме

У старт-листі вказано, що перший етап у складі збірної України бігтиме Ірина Петренко. А третій - Анастасія Меркушина - саме щодо цих двох етапів і була невизначеність у тренера жіночої команди.

  • Ірина Петренко - Юлія Джима - Анастасія Меркушина - Олена Білосюк

У такій четвірці Україна двічі виступала у жіночих естафетах - у сезоні 2016/17. Тоді українки виграли "срібло" чемпіонату світу (Петренко - Джима - Меркушина - Білосюк) та "бронзу" етапу Кубка світу (Петренко - Джима - Білосюк - Меркушина).

Щодо головних претенденток на перемогу у жіночій естафеті, то усі збірні виставили найсильніші склади. Крім збірної Норвегії, яка втратила Інгрід Ландмарк Тандреволл - Каролін Кноттен.

Читайте також: "У мене розбите серце". Чому норвезька біатлоністка достроково завершила виступ на Олімпіаді-2022
  • Франція: Бескон - Шевальє-Буше - Бреза-Буше - Сімон
  • ОКР: Казакєвіч - Рєзцова - Міронова - Нігматулліна
  • Швеція: Перссон - Брорссон - Г.Еберг - Е.Еберг
  • Норвегія: Кноттен - Екгофф - Ліен - Ройзеланд
  • Німеччина: Фогт - Гінц - Пройсс - Геррманн
  • Білорусь: Лєщанка - Алімбєкава - Кручінкіна - Сола
  • Італія: Вітоцці - Вірер - Комола - Санфіліппо
  • Чехія: Пушкарчікова - Давідова - Їслова - Харватова

Повні старт-листи жіночої естафети - тут.

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок