21-річний Марусяк показав другий топрезультат України в історії Олімпіад у стрибках з трампліна

21-річний Марусяк показав другий топрезультат України в історії Олімпіад у стрибках з трампліна

21-річний Марусяк показав другий топрезультат України в історії Олімпіад у стрибках з трампліна
. Sportwobiektywie.pl

І майже повторив найкращий результат України в історії Олімпіад.

Український стрибун з трампліну Євген Марусяк показав другий топрезультат України в історії Олімпіад у стрибках з трампліна. Але не вийшов у фінал на Олімпійських іграх у Пекіні.

Марусяк вдруге виступав у стрибках з нормального трампліна на Олімпіаді-2022. Він подолав кваліфікацію, потрапивши у топ-50 найкращих спортсменів. І став лише третім українцем в історії, кому це вдалося зробити.

Читайте також: Україна вдруге в історії здолала кваліфікацію в стрибках з нормального трампліна на Олімпіаді

За підсумками кваліфікації Марусяк потрапив у перший раунд. І мав можливість поборотися за вихід у фінал - для цього йому потрібно було потрапити у топ-30 найкращих.

Впоратися з цим завданням 21-річному стрибуну не вдалося. Хоча його результат став другим найкращим в історії України у стрибках з трампліна.

Як виступив Марусяк?

Як і у кваліфікації, у кожного із спортсменів була лише одна спроба, яку могли зарахувати. Перед цим атлети мали тренувальні спроби - свою Марусяк закінчив з найгіршим результатом - 63.5 метри, не отримавши жодного очка.

Проте заліковий стрибок Марусяка вийшов значно кращим. 21-річний українець стрибнув на 28 метрів далі, заробивши за свою спробу 97.4 бали.

Увійти навіть у топ-40 найкращих Марусяк не зміг. Проте українцеві вдалося випередити одразу трьох стрибунів - румунів Даніеля Андрея Качіну та Андрєя Фелдоряна, а також американця Патріка Гонсеніцу.

Найкращий результат у першому раунді показав японець Рьою Кабаясі. Він виконав стрибок на 104.5 метри, заробивши за свою спробу 145.4 бали.

Стрибки з нормального трампліна. Перший старт

  1. Ріою Кобаясі (Японія) - 145.4 балів (104.5 метри)
  2. Петер Превц (Словенія) - 139.2 бали (103.0 метри)
  3. Каміль Стох (Польща) - 136.3 бали (101.5 метри)

...

  • 47. Євген Марусяк (Україна) - 97.4 балів (91.5 метри)

Щодо результату Марусяка, то за підсумковим місцем українець поступився лише Віталію Шумбарцю, який посів 45-е місце на Олімпіаді-2010. Але 21-річному стрибуну вдалося випередити Володимира Бощука - свого тренера, який у Ванкувері посів 50-е місце.

Що сказав Євген Марусяк про свій результат?

Одразу після спроби 21-річний стрибун дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому розповів про емоції від виступу.

Марусяк залишився задоволений своїм стрибком, незалежно від підсумкового результату. Але розраховує показати кращий результат під час стрибків з великого трампліна.

  • Про виступ у першому старті на Олімпіаді-2022

"Була ціль - пройти кваліфікацію. Потім, звісно, потрапити у топ-30. Поки що задоволений своїм стрибком, так далеко на цьому трампліні ще не стрибав. Може не 30-й, не перший і не десятий, але своїм стрибком задоволений".

  • Про умови на Олімпіаді-2022 та відчуття від перших Ігор

"Нормально підводили до змагань. Трішки холодно у кімнатах, але нас переселили - тренери у гірших умовах живуть. А так - усім задоволений. Дуже сильно переживав перед цими Олімпійськими іграми. Це моя перша Олімпіада, усі знають, як воно це, коли уперше. Не знаю, що й сказати - поки що усім задоволений. Дякую усім нашим представникам, всім в Україні, що допомагали і будуть допомагати. І ми будемо розвиватися в стрибках, а наші трампліни будуть за рівнем, наприклад, як тут. З часом, бо все одразу не може, а з часом, сподіваюся, так і буде".

  • Як порівнює трамплін у Пекіні та у Ворохті

"Чемпіонат України у Ворохті [на оновленому трампліні]? Додає настрою, але не дуже. Тут приємніше стрибати, аніж у Ворохті, але потрібно і тут, і там стрибати".

  • Про очікування від виступів у великому трампліні

"Великий трамплін? Сподіваюся, що на великому мені більше вийде себе показати, оскільки на малому я не дуже люблю стрибати, але сьогодні вийшло непогано".

Хто такий Євген Марусяк

  • 21-річний український стрибун із трампліна, представник Івано-Франківської області.
  • Олімпіада-2022 - дебютна у кар'єрі Марусяка. Загалом він змагається у стрибках з трампліна з 2016 року.
  • У 2021 році Марусяк уперше виступив на чемпіонаті світу зі стрибків з трампліна. Найкращий результат - 39-е місце (великий трамплін).
  • Найкращий результат у кар'єрі Марусяка - 12-е місце на етапі Континентального кубка, що відбувся у казахстанському Щучинську у 2019 році.
  • У сезоні 2021/22 Марусяк брав участь на етапах Кубка світу зі стрибків з трампліну, але не жодного разу не виходив у фінал.

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок