Депутату Миргородської райради призначили нічний домашній арешт

Депутату Миргородської райради призначили нічний домашній арешт

Оновлено
Депутату Миргородської райради призначили нічний домашній арешт
. фото: Суспільне Полтава

Депутатові Миргородcької районної ради Ігореві Діденку, якого підозрюють у вимаганні грошей, 3 лютого обрали запобіжний захід. Суддя призначив йому домашній арешт у нічний час. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного, яка перебувала на засіданні.

UPD Суддя Октябрського райсуду Полтави Володимир Бугрій призначив Ігорю Діденку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, з 20:00 до 7:00.

На засіданні були присутні прокурори Сергій Дяченко та Євген Корнієнко, захисники Дмитро Таран та Олексій Козленко і підозрюваний Ігор Діденко.

"Я не ухиляюся і ухилятися не буду від слідства. Навпаки я хочу, щоб була справедливість. Прошу, шановний суд, якщо можна, обрати мені домашній нічний арешт, якщо можливо", – сказав у залі суду підозрюваний Ігор Діденко.

Міру запобіжного заходу депутатові Миргородської райради Ігореві Діденку 2 лютого мала призначати суддя Октябрського райсуду Лариса Гольник. Але захисник Ігоря Діденка Дмитро Таран клопотав про відвід судді. За його словами, із рідними Лариси Гольник його адвокатське бюро було опонентами у судовій справі. І це може вплинути на обрання запобіжного заходу для його підзахисного. Клопотання про відвід судді Гольник задовольнили.

У Полтаві обирають запобіжний захід депутату Миргородської райради
Засідання суду. фото: Суспільне Полтава

Замість Лариси Гольник, призначили суддю Володимира Бугрія. Але прокурор Євген Корнієнко прохав про відвід судді Бугрія. За його словами, батько судді є членом партії "Довіра", представником якої є і підозрюваний. Ігор Діденко сказав, що він не є членом партії "Довіра".

Суддя Октябрського райсуду Ірина Блажко не задовольнила клопотання прокурора Євгена Корнієнка про відвід судді Володимира Бугрія.

"Підозрюваний Діденко Ігор Григорович, перебуваючи на волі, може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків та потерпілих, може перешкоджати встановленню об’єктивної істини по даному кримінальному провадженню, повному, всебічному розслідуванню шляхом знищення чи спотворення ним речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення", – говорить прокурор Сергій Дяченко.

Прокурор Сергій Дяченко просить призначити підозрюваному Ігореві Діденку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Депутату Миргородської райради призначили нічний домашній арешт
Підозрюваний з адвокатами. фото: Суспільне Полтава

Підозрюваний Ігор Діденко просить обрати запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Адвокат Олексій Козленко просить суд задовольнити прохання свого підзахисного і призначити йому домашній арешт у нічний час.

Що відомо:

  • За даними слідства, депутати Полтавської облради та Миргородської райради, погрожуючи фізичним насильством, ймовірно, вимагали у жительки Полтавщини понад 39 тисяч доларів. Гроші просили як плату за зерно, яке нібито вона викрала у працівників товариства, яке належить одному з депутатів.
  • Справу розслідують за частинами другою та четвертою статті "Вимагання" Кримінального кодексу України та частиною другою статті «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція – щонайбільше 12 років позбавлення волі.
  • Депутата від політичної партії "Довіра" у Полтавській обласній раді Олега Діденка тимчасово відсторонили від виконання обов’язків голови фракції. Про це повідомили 1 лютого на сторінці фракції у Facebook.
  • Депутатові Полтавської облради Олегові Діденку запобіжний захід обрали 2 лютого. Йому призначили домашній арешт у нічний час.
На початок