COVID-19 у дітей на Харківщині: на скільки завантажена опорна лікарня

COVID-19 у дітей на Харківщині: на скільки завантажена опорна лікарня

COVID-19 у дітей на Харківщині: на скільки завантажена опорна лікарня
. Суспільне Харків

Харківська обласна дитяча інфекційна лікарня завантажена майже на 60% хворими на коронавірус та підозрою. Серед пацієнтів немає жодного вакцинованого.

Про це в ефірі Суспільного Харків розказав директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов.

"Зараз в дитячій інфекційній лікарні перебуває близько 170 хворих. Всього там 290 місць. Ми бачимо, що "Омікрон" більше зачіпає дитяче населення, тому що діти невакциновані. В лікарні серед захворілих жодного вакцинованого пацієнта", — сказав Хаустов.

За його інформацією, понад половина дітей, які перебувають у лікарні, — віком від одного до п'яти років.

Що відомо

  • На Харківщині більшає хворих на COVID-19 дітей, повідомила 27 січня головна санітарна лікарка регіону Любов Махота.
  • Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області рекомендувала відправити школярів на дистанційне навчання з понеділка, 31 січня.
  • 28 січня директорка Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко розповіла Суспільному, що усі школи Харкова не переводитимуть на дистанційне навчання і дивитимуться на ситуацію у кожному закладі.
  • 31 січня на нараді в облдержадміністрації Максим Хаустов повідомив, що в обласній дитячій клінічній лікарні підготували 70 ліжок з централізованим киснем. Медзаклад прийматиме дітей з COVID-19, якщо в обласній дитячій інфекційній лікарні не буде вільних місць.
На початок