На Харківщині рекомендували відправити школярів на дистанційне навчання: рішення комісії

На Харківщині рекомендували відправити школярів на дистанційне навчання: рішення комісії

Доповнено
На Харківщині рекомендували відправити школярів на дистанційне навчання: рішення комісії
. pexels.com

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області рекомендувала відправити школярів на дистанційне навчання з понеділка, 31 січня.

Про це в ефірі Суспільного 27 січня розповіла головна санітарна лікарка регіону Любов Махота.

"Було прийнято рішення: рекомендувати Харківській міській раді, районним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування вирішити питання щодо переведення на дистанційну форму навчання як вищі заклади освіти, ПТУ, так і середньої освіти, перевести на дистанційну форму навчання — з 31 січня — школи, вища освіта — з 27-28 січня, завтрашнього дня — на два тижні", — сказала Махота.

"Рекомендовано на місцевих комісіях розглянути це питання і прийняти рішення", — додала вона.

Що рекомендує обласна комісія

Як уточнили у Харківській облдержадміністрації, рекомендовано перейти на дистанційне навчання:

  • закладам фахової передвищої та вищої освіти — з 27 січня по 25 лютого;
  • закладам загальної середньої освіти (5-11 класи) — з 31 січня протягом двох тижнів.

"Громади, враховуючи рівні епідемічної небезпеки на тій чи іншій території, самостійно будуть приймати рішення своїми місцевими комісіями ТЕБ та НС щодо того, чи запроваджувати дистанційну форму навчання, чи продовжувати очну форму", — сказав голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

За даними обласного Департаменту освіти та науки, 39 шкіл Харківщини нині працюють дистанційно через високий рівень захворюваності учнів та педагогів. 60 закладів — у змішаному форматі (1-4 класи навчаються очно, 5-9 — дистанційно), ще три заклади перебувають на карантині.

Позиція міської влади Харкова

Рішення про дистанційне навчання має рекомендаційний характер, прокоментувала заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. За її словами, міська комісія "докладно вивчатиме це питання".

За статистикою мерії, за три тижні 2022 року на коронавірус захворіли 908 школярів, що становить 0,7% від їх загальної кількості (понад 138,6 тис. школярів). В обласній інфекційній лікарні нині перебувають 115 дітей із Харкова.

"Якщо у класі захворіла дитина, то всі контактні діти йдуть на карантин та займаються дистанційно. На сьогодні таких 18,4 тисячі, що становить 12,5%. На грип та ГРВІ захворіли 2,6 тис. школярів. Тому докладно вивчатимемо це питання на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій. Ми врахуємо всі обставини, щоб дотриматися і всіх протиепідемічних заходів, і не зашкодити навчальному процесу", — сказала Горбунова-Рубан.

Що відомо

  • Другу добу поспіль на Харківщині фіксують понад 1,5 тис. нових випадків СOVID-19. Cеред дітей більшає хворих на COVID-19.
На початок