Збірна України з футзалу з другого місця вийшла у плей-оф чемпіонату Європи

Збірна України з футзалу з другого місця вийшла у плей-оф чемпіонату Європи

Збірна України з футзалу з другого місця вийшла у плей-оф чемпіонату Європи
. Getty Images

Українці не змогли здолати чинних чемпіонів, але це не завадило їм пройти далі.

Збірна України з футзалу провела третій і завершальний матч групового етапу на чемпіонаті Європи в Нідерландах.

Українці виступали в групі А, де їхніми суперниками були господарі турніру, серби, а також чинні переможці континентальної першості - португальці. Перед заключною грою українська команда перебувала на третьому непрохідному місці, маючи на рахунку перемогу над Сербією та поразку від Нідерландів.

Щоб проходити з другого місця в плей-оф, українцям було потрібно або вигравати в Португалії в останньому протистоянні, або грати внічию і сподіватись на поразку Нідерландів, або програвати португальцям і чекати знову ж таки на поразку нідерландців, але з різницею не більше 8 голів. Здійснився третій сценарій.

До заключних хвилин протистояння з Португалією українці не могли влучити у ворота суперників. Попри те, що мали моменти як у першому, так і в другому таймі.

Зокрема, уже на старті матчу Чернявський вийшов один на один із голкіпером Соузою, але влучив у праву штангу. Не менш гострий епізод був у Чернявського й під кінець першої 20-хвилинки, однак воротар суперників парирував удар українця.

У другому таймі "синьо-жовті" продовжували штурм воріт збірної Португалії, однак він не завершився реалізованими моментами. Водночас чинні чемпіони Європи спромоглися розмочити рахунок на 37-й хвилині - цей гол став єдиним у матчі.

У паралельному протистоянні Сербія, своєю чергою, врятувала "синьо-жовтих" від вильоту. Програючи 0:2, сербська команда зробила камбек і здобула свою єдину перемогу на цій континентальній першості - 3:2.

Таким чином, попри поразку і пропущений м'яч, Україна все одно зуміла пробитись у плей-оф разом із Португалією. Зокрема, саме завдякі перемозі сербів.

Група А. Третій тур
  • Україна - Португалія - 0:1
  • Нідерланди - Сербія - 2:3
Група А. Турнірна таблиця
  1. Португалія - 9 очок, 9:3 (різниця забитих і пропущених м'ячів)
  2. Україна - 3 очки, 8:5
  3. Нідерланди - 3 очки, 6:9
  4. Сербія - 3 очки, 6:12
Пряма трансляція усіх матчів Євро-2022 з футзалу - на сайті Суспільне Спорт.

Що відомо

  • Збірна України двічі ставала призером чемпіонату Європи з футзалу. Українці вигравали "срібло" у 2001 і у 2003 роках. А у 2005-му грали в матчі за "бронзу", але поступились Італії (1:3).
  • Із 2010 року збірна України ще ні разу не завершувала виступ на Євро, не вийшовши з групи. Водночас далі чвертьфіналу з того моменту українцям так само не вдавалось пройти.
  • У плей-оф уже вийшли збірні Росії, Казахстану та Фінляндії.
  • Уже відомий суперник збірної України у чвертьфінальному матчі Євро-2022. На цій стадії "синьо-жовті" зіграють проти першого номеру групи В - збірної Казахстану. На груповому етапі казахстанці виграли два матчі та один завершили внічию.
Читайте також: Визначились ще два учасники плей-оф чемпіонату Європи з футзалу
  • Ще троє учасників плей-оф мають визначитись у суботу, 29 січня. У цей день відбудуться заключні протистояння в групах С і D.

Що далі

  • 29 січня, субота. Чемпіонат Європи. Заключні матчі групового етапу
  • 31 січня - 1 лютого. Чемпіонат Європи. Матчі 1/4 фіналу
На початок