У Запоріжжі повідомили про "замінування" всіх навчальних закладів

У Запоріжжі повідомили про "замінування" всіх навчальних закладів

Оновлено
У Запоріжжі повідомили про "замінування" всіх навчальних закладів
. Фото зі сторінки "Запоріжжя онлайн" у Facebook

24 січня на електронну адресу кол-центру СБУ надійшло повідомлення про мінування у Запоріжжі всіх навчальних закладів.

Про це повідомила старша інспекторка відділу комунікацій Нацполіції в області Катерини Третинко.

"На теперішній час учні та персонал навчальних закладів евакуйований. На місці події працюють слідчо-оперативні групи, працівники вибухотехнічного управління, кінологи та інші профільні служби. Триває перевірка", — повідомили у поліції.

Як повідомила Суспільному виконувачка обов'язків директора Департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, після того, як департамент отримав інформацію від поліції, всім керівникам освітніх закладів було надане розпорядження терміново евакуювати дітей.

У Запоріжжі повідомили про "замінування" всіх навчальних закладів
Фото: Суспільне Запоріжжя

Загалом навчальний процес був зупинений у 120 закладах загальної середньої освіти, 120 закладах дошкільної освіти, 24 підрозділах дошкільної освіти при школах та 13 закладах позашкільної освіти.

"Дітей було оперативно евакуйовано. Там, де батьки не могли оперативно відреагувати, ті діти у супроводі працівників закладів освіти були тимчасово розміщені у будівлях територіальних відділів освіти чи районних адміністраціях", — розповіла Юлія Погребняк.

Вона також зазначила, що всі заклади освіти, що будуть обстежені представниками Національної поліції, завтра продовжать навчальний процес.

Станом на 21:00 перевірка закладів середньої та дошкільної освіти триває - повідомила Суспільному Катерина Третинко.

У Запоріжжі повідомили про "замінування" всіх навчальних закладів
Фото: Суспільне Запоріжжя

Співробітниками поліції близько п'ятої години ранку закінчено перевірку усіх навчальних шкільних і дошкільних закладів, а також прилеглої території. За результатами перевірки вибухотехнічних предметів не виявили.

Як раніше повідомили Суспільному у Службі безпеки, протягом 2021 року зафіксували більш як 1100 завідомо неправдивих повідомлень про замінування адмінбудівель та інших об’єктів на території України. При цьому від початку 2022-го правоохоронці отримали вже майже 200 подібних повідомлень.

Читайте також: Бердянських школярів переводять на онлайн-навчання у зв'язку з регулярними погрозами про "мінування"

Школи у Бердянську "мінував" дев'ятикласник у співпраці з російським хакером

Фейкові мінування. Як поводитися батькам школярів — пояснює психологиня

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський 25 березня 2021 року підписав Закон "Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян" № 1292-ІХ.
  • До восьми років позбавлення волі призначатимуть тим, хто повідомив про неправдиве замінування, зокрема, шкіл, дитсадків, лікарень та будівель органів влади. Раніше за такі повідомлення загрожувало щонайбільше шість років.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

Читайте нас у Telegram

На початок