Конкурс на посаду керівника театру ім. Пушкіна у Харкові: хто переміг

Конкурс на посаду керівника театру ім. Пушкіна у Харкові: хто переміг

Доповнено
Конкурс на посаду керівника театру ім. Пушкіна у Харкові: хто переміг
. mykharkov.info | ilkiv-viktoria.blogspot.com

У конкурсі на посаду керівника театру ім. Пушкіна перемогла театрознавиця Інга Лобанова. Після презентації стратегій розвитку театру, які кандидати представили 18 січня, за Лобанову проголосували п'ять з дев'яти членів комісії.

Про це Суспільному повідомила одна з членкинь комісії Вероніка Склярова.

"Не було людей, які не згодні з кандидатурою, яка перемогла. Це Інга В'ячеславівна Лобанова. Вона дуже фахова людина, її презентація стратегії розвитку театру була найповнішою та об'ємною. Однак рішення було не одностайним. З дев'яти членів комісії проголосували за неї п'ять, утрималися — чотири, проти — нікого", — сказала Склярова.

Кандидатуру Інги Лобанової тепер мають розглянути депутати на сесії обласної ради, каже Склярова.

"Зараз у театрі криза, 20 людей пішло лише за останні пів року. Є проблеми з авторськими правами й з дотриманням закону про українську мову. Там багато роботи", — сказала Склярова.

Інга Лобанова народилася у Харкові, їй 51 рік. Театрознавиця є авторкою понад 20 наукових публікацій, що висвітлюють діяльність театрів. У мотиваційному листі на конкурс написала, що спостерігає за творчою діяльністю театру "впродовж багатьох років" та має "низку наукових розвідок стосовно його історії".

Як голосували за інших кандидатів

Протокол засідання про підсумки конкурсу ввечері 19 січня опублікували на сайті Харківської облради. Близьким до перемоги в конкурсі був актор Сергій Москаленко, але він набрав на один голос менше Лобанової.

  • Андрій Гапанович: 0 голосів "за", 6 "проти", 3 "утрималися";
  • Алла Карчевська: 1 "за", 6 "проти", 2 "утрималися";
  • Інга Лобанова: 5 "за", 0 "проти", 4 "утрималися".
  • Наталя Мисенко: 0 "за", 1 "проти", 8 "утрималися";
  • Сергій Москаленко: 4 "за", 0 "проти", 5 "утрималися";
  • Олешко Світлана: 1 "за", 5 "проти", 3 "утрималися";
  • Вікторія Пономаренко: 2 "за", 3 "проти", 4 "утрималися".

Що відомо

  • Влітку 2021 року конкурс на посаду директора Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна виграв 72-річний перший заступник директора та ексдепутат облради Анатолій Вінник. За його словами, у 70-х рядовим рятувальником він гасив у театрі пожежу і "відтоді до нього прикипів".
  • 25 листопада 2021 року Вінника не призначили керівником — забракло голосів депутатів облради.
  • На першому засіданні нового конкурсу 10 січня комісія відмовила п'ятьом з восьми кандидатів у проходженні на наступний етап з різних причин, але на додатковому засіданні допустила до другого етапу всіх вісьмох кандидатів.
На початок