"Історична подія для усього українського спорту". Скелетоніст Гераскевич виступить на Олімпіаді-2022

"Історична подія для усього українського спорту". Скелетоніст Гераскевич виступить на Олімпіаді-2022

"Історична подія для усього українського спорту". Скелетоніст Гераскевич виступить на Олімпіаді-2022
. IBSF

Україна вдруге матиме представника у скелетоні на Іграх у Пекіні.

Український скелетоніст Владислав Гераскевич відібрався на Олімпійські ігри у Пекіні.

Відбір на Олімпіаду-2022 проходив за рейтингом, який було оновлено у неділю, 16 січня. У ньому враховувалися сім найкращих результатів скелетоністів на міжнародних етапах, які проводила Міжнародна федерація зі скелетону та бобслею.

Для того, щоб потрапити на Олімпіаду, Гераскевичу потрібно було потрапити у топ-25 найкращих за рейтингом з врахуванням квот (топ-2 найкращі збірні отримали по три квоти). І йому це вдалося: у рейтингу Міжнародної федерації зі скелетону та бобслею Гераскевич посів 17-е місце.

Читайте також: Особистий рекорд, два фініші у топ-10. Як виступив українець Гераскевич на Кубку світу з скелетону

Для Гераскевича Олімпіада у Пекіні стане другою у кар'єрі. Він - єдиний представник України, що змагався у скелетоні на зимових Олімпійських іграх: у 2018 році Гераскевич завершив виступи на 12-му місці.

Що сказав Владислав Гераскевич про свій результат?

Український скелетоніст виклав пост на своїй сторінці в Instagram, де назвав "історичним" досягнутий результат. На думку Гераскевича, друге поспіль потрапляння на Олімпіаду є серйозним досягненням для України.

"Ми це зробили. Ми вибороли олімпійську ліцензію та їдемо на зимові Олімпійські ігри в Китай. Неймовірна та історична подія не тільки для нашої команди, а й для усього українського спорту", - написав Гераскевич.

"Просто уявіть, ще у 2014-му році в нашій країні (а це усього 7 років тому) не існувало виду спорту "скелетон". А тепер, Україна вдруге буде представлена на Олімпійських Іграх в льодовій версії Формулі-1".

Що відомо

  • Владислав Гераскевич виступив на вісьмох етапах Кубка світу у сезоні 2021/22. У загальному заліку 23-річний скелетоніст посів 16-е місце.
  • У сезоні 2021/22 Гераскевич встановив особистий рекорд, фінішувавши на шостій позиції на етапі Кубка світу у Сігулді.
Читайте також: Українець Гераскевич уперше фінішував у топ-6 в кар'єрі на Кубку світу зі скелетону
  • У скелетоні на Олімпіаді-2022 будуть розіграні два комплекти нагород: серед чоловіків та жінок.
  • Усього на Олімпіаді-2022 у чоловічому скелетоні здобули ліцензії 25 спортсменів. Найбільша кількість - у представників Німеччини та ОКР - по три, у Латвії, Республіці Кореї, Італії, Китаю, Великій Британії та Австрії - по два.
  • 10-11 лютого. Змагання з чоловічого скелетону на Олімпіаді-2022.

Хто виступить за Україну на Олімпіаді-2022

На початок