МОЗ хоче дозволити вакцинацію дітей від 5 років з квітня — Кузін

МОЗ хоче дозволити вакцинацію дітей від 5 років з квітня — Кузін

МОЗ хоче дозволити вакцинацію дітей від 5 років з квітня — Кузін
. Ілюстративне фото, Unsplash

Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість дозволити з квітня 2022 робити щеплення проти коронавірусу дітям від 5 років.

"Рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали. Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня", — розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає ВВС.

Він відзначив, що станом на січень 2022 року проти коронавірусу вакцинувалися вже 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років.

"Якщо дитина має супутні заварювання - онко, астма, серцево-судинні, то я б радив провести щеплення. Бо перебіг ковіду у такої дитини може бут важким. Якщо дитина здорова, то рішення буде залежати від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи", — зазначив санлікар.

Що відомо

  • За добу 10 січня в Україні виявили 5 429 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей – 306, медпрацівників – 168). Летальних випадків – 219. Протягом доби 96 385 людей були вакциновані проти COVID-19.
  • Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що у 2022 році Україна отримає загалом майже 42 мільйони доз вакцини проти COVID-19.
  • 18 грудня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні підтвердили перший випадок захворювання новим штамом коронавірусу "Омікрон". Згодом Ігор Кузін повідомив, що пацієнт одужав.
  • Міністерство охорони здоров'я погодило бустерне щеплення для всіх категорій населення від 18 років. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Читайте також

Бустерна доза вакцини проти COVID-19. Як вона діє та чи захищає від "Омікрону"

Бустерну дозу вакцини проти коронавірусу дозволили робити всім українцям. Що варто знати

COVID-страхи: чому третина населення України — проти вакцинації? Інтерв’ю з соціальним психологом

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок