На території Долинської та Коломийської громад планують увести додаткові карантинні обмеження

На території Долинської та Коломийської громад планують увести додаткові карантинні обмеження

На території Долинської та Коломийської громад планують увести додаткові карантинні обмеження
. Фото: УНІАН

На території Долинської та Коломийської територіальних громад планують увести додаткові заходи протиепідемічної безпеки. Про це на брифінгу в Івано-Франківській облдержадміністрації повідомив головний санітарний лікар області Руслан Савчук.

"Вище 50% захворювання на COVID-19 фіксується в окремих територіальних громадах. Цей показник з початку року є доволі тривожний у двох громадах — Долинській — 85 підтверджених випадків, і маємо ріст на 203%, та Коломийській — 123 нові випадки, ріст — на 112%", — каже Руслан Савчук.

Відповідне подання щодо обмежень у цих двох громадах головний санітарний лікар області 11 січня скерує голові ОДА Світлані Онищук.

"Сьогодні направляю подання на голову облдержадміністрації від головного санітарного лікаря щодо можливості розгляду введення додаткових заходів протиепідемічної безпеки на території цих двох територіальних громад з метою локалізації поширення вірусу серед населення і взагалі оптимізації будь-яких святкових заходів, які можуть відбуватися впродовж цього і наступного тижня на території громад", — повідомив Руслан Савчук.

Читайте також: COVID-19 на Івано-Франківщині: 2021 рік у цифрах

З його слів, захворюваність на COVID-19 з початку 2022 року у п’яти районах Івано-Франківщини зросла на 43,6%, окрім Верховинського. Там спостерігається зниження майже на 50%.

  • Івано-Франківський район — 27,1%;
  • Надвірнянський район — 21,7%;
  • Косівський район — 22%;
  • Калуський район — 71%;
  • Коломийський район — 71%.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок