Тисяча за вакцинацію: Шмигаль розповів, яку суму вже витратили українці

Тисяча за вакцинацію: Шмигаль розповів, яку суму вже витратили українці

Тисяча за вакцинацію: Шмигаль розповів, яку суму вже витратили українці
. Урядовий портал

Від початку старту програми "єПідтримка", яка передбачає виплату тисячі гривень допомоги громадянам, повністю вакцинованим від COVID-19, українці витратили вже понад 134 мільйони гривень, нарахованих на їхні картки.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV. За його словами, така сума була витрачена лише за два дні, що минули від початку старту програми, – 19 і 20 грудня.

"За вчора і сьогодні 134 мільйони гривень вже витрачено українцями у тих сферах, які постраждали від коронавірусу – це кінотеатри, книжкові магазини. Тобто, ця програма рухається вперед", – заявив прем’єр.

Читайте також: Тисяча за вакцинацію: подальша доля карток та вигода українських банків

Як зазначив Шмигаль, за цей період рахунки встигли відкрити майже 5 мільйонів громадян.

"4,9, майже 5 мільйонів українців відкрили рахунки в банках за цей час. 4 мільйони вже зареєструвались на отримання цих грошей", – пояснив він.

Раніше заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма повідомив, що на виплати у межах програми "єПідтримка" виділено 11 мільярдів гривень, однак у разі необхідності ця сума буде збільшена.

Що відомо

  • 15 листопада президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень.
  • Держава виділить близько 8 мільярдів гривень на підтримку населення під час карантину. Зеленський підписав відповідний закон 8 грудня.
  • Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що перші "тисячі" від держави на картки вакцинованих українців почнуть надходити вже з 20-21 грудня.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко застеріг українців від шахраїв: МОЗ не розсилає повідомлення щодо виплати 1 тисячі гривень щепленим громадянам і не просить їх надіслати контактні дані.

Читайте також

Тисяча за вакцинацію: як це працюватиме

Мінекономіки: "тисячу для вакцинованих" можна буде витратити протягом 4 місяців від дня надходження

Чи допоможе тисяча Зеленського збільшити кількість щеплень від СOVID-19. Відповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок