Назвали основні причини неприємного запаху води на Донеччині

Назвали основні причини неприємного запаху води на Донеччині

Назвали основні причини неприємного запаху води на Донеччині
. Сіверський Донець, фото: Вода Донбасу

Скид неочищених стічних вод з Харківської області, цвітіння сине-зелених водоростей та маловоддя, такі основні причини неприємного запаху води в Донецькій області Cуспільному назвав начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергій Трофанчук. Наразі, каже посадовець, вміст амонію, якій міг спричинити неприємний запах, за показниками річної води не перевищує норму.

"На водозаборі зараз підтверджується якість річної води, її водоканали можуть брати при обробці, яку вони виконують, надавати населенню, єдине, якщо існує цей запах , десь тиждень перестраховуватись та вживати її для побутових потреб, а не для приготування їжі", ー додав Сергій Трофанчук.

За словами заступниці начальника лабораторії моніторингу вод Східного регіону Олени Полторацької, спостерігається значне покращення якості, а також за запахом.

"З того часу, як ми почали робити вимірювання, спостерігається значне покращення якості, а також за запахом. Запах, як ви знаєте був не визначений, а зараз він річковий" ー додала Полторацька.

Що відомо

  • У ДонОДА не рекомендують пити воду, яка тече з під кранів
  • Комунальне підприємство Компанія "Вода Донбасу" — єдиний постачальник води в регіоні. Підприємство забезпечує водою та надає послуги з водовідведення жителям 289 населених пунктів Донецької області (це близько 3,9 млн осіб).

Читайте також:

  • У п'ятьох містах Донеччини та Луганщини змінять ціни на водопостачання — НКРЕКП

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок