Суд відмовився випустити Медведчука з-під домашнього арешту

Суд відмовився випустити Медведчука з-під домашнього арешту

Доповнено
Суд відмовився випустити Медведчука з-під домашнього арешту
. УНІАН

Київський апеляційний суд відмовився скасувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту голові політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку, підозрюваному у державній зраді.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання 17 грудня, повідомила у коментарі Суспільному представниця суду Тетяна Геведзе.

"Ухвалу суду першої інстанції від 12 жовтня залишено без змін. Апеляційні скарги сторони захисту і прокуратури залишено без задоволення", – розповіла вона.

Адвокатка Медведчука Лариса Чередниченко розповіла Суспільному, що домашній арешт її підзахисному був продовжений ще 16 листопада цього року.

"Сьогодні Апеляційний суд розглянув нашу апеляційну скаргу щодо визначення слідчого судді від 12 жовтня цього року, яким запобіжний захід був обраний, а не подовжений. Лише у грудні у Апеляційного суду “дійшли руки” розглянути апеляційну скаргу. Ми чекали два місяці й за ці два місяці визначення, яке ми оскаржили припинило свою дію. Тому сьогодні був формальний розгляд і рішення також було формальним", — зазначила захисниця.

Як повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляції, подані адвокатами політика та прокуратурою. Вони оскаржували ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 12 жовтня 2021 року про відмову у задоволені клопотання щодо застосування Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрання йому цілодобового домашнього арешту.

Попереднє засідання планувалося провести 6 грудня, однак його довелося скасувати, оскільки Медведчук не з’явився до суду. Сторона захисту запевнила, що політик не отримав повістки до суду й на додачу нещодавно перехворів на COVID-19.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що Віктор Медведчук не задекларував майно на 73 мільйони гривень, серед якого, зокрема, земельні ділянки, автомобілі, та будинок у Києві.

Що відомо

  • 12 жовтня Печерський райсуд за результатами засідання у справі про держзраду відправив Медведчука під домашній арешт. Офіс генпрокурора заявив, що готує апеляцію з вимогою обрати суворіший запобіжний захід.
  • 11 жовтня йому вручили клопотання про тримання під вартою у межах досудового розслідування. Арешт має продовжитися до 19 листопада цього року.
  • 8 жовтня Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Ідеться про справу щодо зрив постачання вугілля в Україні з Південно-Африканської республіки та закупівлю вугілля з РФ через окуповані території Донбасу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок