У Медведчука виявили незадеклароване майно на 73 мільйони гривень — НАЗК

У Медведчука виявили незадеклароване майно на 73 мільйони гривень — НАЗК

У Медведчука виявили незадеклароване майно на 73 мільйони гривень — НАЗК
. УНІАН

Народний депутат України від ОПЗЖ Віктор Медведчук не задекларував майно на 73 мільйони гривень, серед якого, зокрема, земельні ділянки, автомобілі, та будинок у Києві.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

"НАЗК виявило ознаки декларування недостовірної інформації одним з народних депутатів України на загальну суму понад 73 млн гривень", — йдеться у повідомленні.

У відомстві заявили, що це рекордна сума незадекларованого майна.

У Медведчука виявилося незадекларованим понад 6 гектарів земельної ділянки у Києві вартістю понад 29 млн гривень, на якій також розміщений будинок площею 2,9 тис. кв. метрів. Вартість будинку складає 16 млн гривень.

Також не задекларовано земельну ділянку в Криму, право користування якою має його дружина.

Також встановлено, що нардеп не задекларував вартість чотирьох власних автомобілів, та шість авто, що належать його дружині:

  • Mercedes-Benz Maybach S650 вартістю 24 млн гривень;
  • Mercedes-Benz S500 4 Matic – 1,8 млн гривень;
  • Toyota Land Cruiser 200 – 1,1 млн гривень.
  • Renault Duster – 500 тис. гривень.

Відповідно до законодавства України, неправдиве декларування на значну суму передбачає позбавлення волі на строк до 2 років.

Що відомо

  • 12 жовтня Печерський райсуд за результатами засідання у справі про держзраду відправив Медведчука під домашній арешт. Офіс генпрокурора заявив, що готує апеляцію з вимогою обрати суворіший запобіжний захід.
  • 11 жовтня йому вручили клопотання про тримання під вартою у межах досудового розслідування. Арешт має продовжитися до 19 листопада цього року.
  • 8 жовтня Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Ідеться про справу щодо зрив постачання вугілля в Україні з Південно-Африканської республіки та закупівлю вугілля з РФ через окуповані території Донбасу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок