У Соледарі батьки скаржаться на якість харчування у закладах освіти

У Соледарі батьки скаржаться на якість харчування у закладах освіти

Ексклюзивно
У Соледарі батьки скаржаться на якість харчування у закладах освіти
. У Соледарі перебої з харчуванням, фото: Сергій Петров

У Соледарі останнім часом знизилась якість харчування у закладах освіти. У меню немає м’яса, риби та фруктів. Про це Суспільному повідомив голова батьківського комітету школи №13 Сергій Петров.

За словами мати третьокласниці Наталії, м’яса та риби у шкільному меню не було кілька тижнів. Останній час у раціоні лише гречка, або перлова каша, солоний огірок, шматок хліба та чай.

"Харчування жахливе, дитина приходить зі школи голодна – вона нічого не їсть із того, що дають: каша прісна, м’яса немає, риба несолона, їжа неїстівна", — розповіла мати третьокласниці Наталя.

Голова батьківського комітету школи №13 Сергій Петров, розповів Суспільному, що з одним із керівником громади намагалися організувати зустріч. Але за місяць для урегулювання питання на контакт ніхто не вийшов.

Кухарка шкільної їдальні Августина Христенко розповіла журналістам Суспільного , минулого тижня були перебої із постачанням продуктів. Наразі харчування вже покращилось.

"Згідно із 305 наказом у нас зараз урізали сіль і цукор. Відповідно, якщо раніше норма цукру була 15 грамів на дитину, то зараз – 7,5 грама. Солі був 1 грам, зараз – 0,5 грама", — розповіла кухарка Августина Христенко.

Виконуюча обов’язки начальника управління освіти Наталя Гузенко розповіла, що ситуація із перебоями продуктів виникла через проведення закупівель. Закінчилися об’єми м’яса і тиждень харчували на тому, що було в залишку. З понеділка вже м'ясо та рибу вже завезли до закладів освіти.

Що відомо

  • У Соледарі за рахунок громади харчуються школярі молодших класів та пільгових категорій. Батьки старших учнів платять за харчування від 17 до 24 гривень на день.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок