Переливання плазми крові для лікування COVID-19 визнано недієвим — ВООЗ

Переливання плазми крові для лікування COVID-19 визнано недієвим — ВООЗ

Переливання плазми крові для лікування COVID-19 визнано недієвим — ВООЗ
. АР

За оновленими рекомендаціями ВООЗ щодо лікування COVID-19, використання плазми крові пацієнтів, які перенесли хворобу, визнано недієвим.

7 грудня Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації лікування COVID-19, повідомляється на офіційному сайті ВООЗ.

Читайте також: COVID-19: ВООЗ заявила, що заходи проти штаму "Дельта" ефективні й проти "Омікрону"

Група експертів з розробки рекомендацій дійшла висновку щодо неефетивності використання плазми крові пацієнтів, які перенесли COVID-19, під час лікування пацієнтів з легкою формою вірусу.

Зокрема, вчені проаналізували позитивні та негативні наслідки використання плазми крові під час лікування тяжкохворих пацієнтів. Висновки показали, що такий метод лікування не убезпечує пацієнтів від потрапляння на апарати ШВЛ або смертельних випадків, особливо коли це стосується пацієнтів, які хворіють у легкій формі. Водночас переливання плазми крові займає досить багато часу та коштів.

У нових рекомендаціях сказано, що хоча використання плазми крові перестане бути частиною стандартної процедури лікування, подальші дослідження впливу цього методу продовжаться. У ВООЗ вважають, що наслідки використання плазми крові для тяжкохворих пацієнтів не дають можливості зробити остаточні висновки щодо дієвості цього методу лікування.

Що відомо

  • 6 грудня в Україні виявили 8 655 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей – 716, медпрацівників – 200).
  • У понеділок, 6 грудня, в Україні посилились правила адаптивного карантину, зокрема, для невакцинованих громадян. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я. Нові правила адаптивного карантину стосуються насамперед “жовтої” зони. Також ними змінено термін дії “жовтого” сертифікату про вакцинацію 1 дозою препарату проти коронавірусу.
  • З 7 грудня на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва скасовується "червоний" рівень епідеміологічних обмежень. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 6 грудня.
  • Міністерство охорони здоров’я із 9 грудня розширить перелік професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов’язковою.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Україна пройшла пік захворюваності на COVID-19.

Читайте також

Новий штам коронавірусу "Омікрон" виявили в Росії

"Омікрон": що відомо про новий штам коронавірусу та чи загрожує він Україні

Рекордна кількість мутацій. Які ризики приховує "Омікрон"

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок