Проспект Маршала Жукова у Харкові: міська рада оскаржуватиме рішення апеляційного суду

Проспект Маршала Жукова у Харкові: міська рада оскаржуватиме рішення апеляційного суду

Проспект Маршала Жукова у Харкові: міська рада оскаржуватиме рішення апеляційного суду
. Суспільне Харків

Юридичний департамент Харківської міської ради планує оскаржити рішення Другого апеляційного адміністративного суду, який визнав, що розпорядження голови обладміністрації щодо перейменування проспекту Маршала Жукова на проспект Петра Григоренка у 2016 році, було законним.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради 2 грудня.

"Харківська міська рада та Харківський міський голова не погоджуються з рішенням Другого апеляційного адміністративного суду та вважають його необґрунтованим. Судове рішення буде оскаржене у касаційному порядку", — йдеться у заяві міськради.

Що відомо

  • Харківська міська рада позивалася до Харківської ОДА через пункт розпорядження 2016 року, яким тодішній голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін перейменував 62 об'єкти, в тому числі проспект Маршала Жукова.
  • 16 червня Харківський окружний адміністративний суд виніс рішення у справі, яким задовольнив позов міськради та визнав незаконним пункт рішення, яким перейменовано проспект Жукова на Григоренка.
  • Харківська облдержадміністрація оскаржила рішення суду першої інстанції.
  • В іншій справі, пов'язаній із проспектом Жукова, суд визнав протиправним рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. 28 вересня воно набрало сили — відтоді проспекту повернуто ім'я Григоренка.
  • Ігор Терехов, обраний міським головою на позачергових виборах 2021 року, під час виборчої кампанії заявляв, що міська влада повертатиме проспект Жукова щоразу, як його перейменування скасовуватиме суд.
  • 2 грудня Другий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Харківської облдержадміністрації та скасував рішення Харківського окружного адміністративного суду у справі про проспект Жукова.
На початок