Pfizer адаптує свою вакцину до нового штаму COVID-19 — голова Єврокомісії

Pfizer адаптує свою вакцину до нового штаму COVID-19 — голова Єврокомісії

Pfizer адаптує свою вакцину до нового штаму COVID-19 — голова Єврокомісії
. Фото: deutschland.de

Американська фармацевтична компанія Pfizer має адаптувати свою вакцину до нового південноафриканського штаму коронавірусу Omicron протягом 100 днів, якщо вчені доведуть небезпечність штаму.

Про це на пресконференції у Ризі заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

За її словами, протягом наступних двох-трьох тижнів вчені збиратимуть усю інформацію про новий штам. Водночас вона закликала країни Європи активізувати вакцинацію населення, а також забезпечити протиепідеміологічні заходи.

Очільниця Єврокомісії також повідомила про плани створити Центр з аналізу ситуації у сфері пропаганди та гібридних загроз.

"Ми переконані, що для того, щоб приймати правильні рішення та діяти своєчасно та активно, нам потрібні правильні інформаційні та аналітичні можливості в усьому ЄС. І тому ЄС потрібен власний Спільний центр з аналізу ситуації", — заявила фон дер Ляйєн.

Що відомо

  • 26 листопада голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС хоче припинити авіасполучення з Південною Африкою, щоб протистояти поширенню нового варіанту COVID-19.
  • В Ізраїлі запровадили нові карантинні обмеження, щоб запобігти поширенню нового південноафриканського штаму коронавірусу Omicron. Зокрема, країна оголосила про тимчасове закриття кордонів для іноземців.
  • Перші випадки нового штаму коронавірусу B.1.1.529 або "Омікрон" виявили у Ботсвані, ПАР та Гонконгу. Британські вчені заявили, що потенційно він може бути небезпечніший за відомий штам "Дельта".
  • ВООЗ застерегла країни світу від занадто швидкого запровадження нових обмежень для туристів через поширення нового штаму коронавірусу.

Читайте також:

"Омікрон": що відомо про новий штам коронавірусу та чи загрожує він Україні

Коронавірус з Південної Африки: в яких країнах зафіксували новий штам

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок