Ізраїль терміново закриває кордони через новий штам COVID-19

Ізраїль терміново закриває кордони через новий штам COVID-19

Ізраїль терміново закриває кордони через новий штам COVID-19
. Associated Press

В Ізраїлі запровадили нові карантинні обмеження, щоб запобігти поширенню нового південноафриканського штаму коронавірусу Omicron. Йдеться, зокрема, про тимчасове закриття кордонів для іноземців.

Відповідне рішення ухвалила міністерська комісія з боротьби з коронавірусом на екстреній нараді у ніч з 27 на 28 листопада, передає Times of Israel.

Зазначається, що нові правила набули чинності одразу — у ніч на 28 листопада. Відповідно до них, іноземним громадянам заборонено в’їзд до Ізраїлю на 14 днів, якщо вони не отримають спеціальний дозвіл від урядової комісії. Ізраїльтян, що повертаються з-за кордону, зобов’язали проходити обов’язкове ПЛР-тестування в аеропорту, після чого їм доведеться відбути самоізоляцію і наприкінці цього періоду зробити ще один тест. Для тих хто перехворів та щеплених осіб ізоляція триватиме три доби, для невакцинованих – сім днів при негативному повторному тесті та 14 днів без нього.

Крім того, ізраїльтянам, які повертаються з "червоних" країн, доведеться перебувати на карантині у визначених державних готелях, поки вони не отримають негативний результат тесту на вірус.

Перший випадок зараження новим штамом коронавірусу в Ізраїлі виявили 26 листопада у людини, яка повернулася з африканської країни Малаві. У зв'язку з цим ізраїльська влада заборонила своїм громадянам подорожувати до Південної Африки та заборонила в’їзд іноземцям із цього регіону.

Що відомо

  • Вперше новий штам коронавірусу B.1.1.529 або "омікрон" виявили у Ботсвані, ПАР та Гонконгу. Експерти припускають, що він може стати найбільш небезпечним варіантом вірусу.
  • Перші можливі випадки зараження новим південноафриканським штамом коронавірусу зафіксували у низці країн Європи, зокрема у Німеччині, Чехії, Нідерландах та Італії.
  • Європейський Союз хоче припинити авіасполучення з Південною Африкою, щоб протистояти поширенню нового варіанту COVID-19.
  • 26 листопада МОЗ Британії підтвердило два випадки інфікування новим штамом COVID-19. Вони пов'язані з поїздками до Південної Африки. Раніше країна тимчасово призупинила авіасполучення із низкою південноафриканських країн через поширення нового варіанту коронавірусу.
  • ВООЗ застерегла країни світу від занадто поспішного запровадження нових обмежень для туристів через виявлення нового штаму коронавірусу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок