Apple позивається до ізраїльської компанії за стеження та крадіжку даних користувачів iPhone

Apple позивається до ізраїльської компанії за стеження та крадіжку даних користувачів iPhone

Apple позивається до ізраїльської компанії за стеження та крадіжку даних користувачів iPhone
.

Американський технологічний гігант Apple подав до суду на ізраїльську компанію, яка допомагала урядам і правоохоронним органам іноземних країн зламувати смартфони iPhone для отримання інформації про їхніх власників та стежити за ними.

Про це йдеться заяві компанії.

"Сьогодні Apple подала позов проти NSO Group та її материнської компанії, щоби притягнути їх до відповідальності за стеження, а також переслідування користувачів Apple", — повідомляється у заяві.

Читайте також: "Мій телефон зламали через вразливість iMessage": угорський журналіст-розслідувач про Pegasus

Судовий позов містить нову інформацію про те, як NSO Group заражала пристрої жертв шпигунським програмним забезпеченням Pegasus.

"Щоби запобігти подальшим зловживанням і шкоді для користувачів, Apple також домагається постійної заборони NSO Group на використання будь-якого програмного забезпечення, послуг або пристроїв Apple", — наголосили в корпорації.

Що відомо

  • Pegasus – це шкідлива програма, яка заражає iPhone і пристрої Android, дозволяючи отримувати повідомлення, фотографії та електронні листи, записувати дзвінки, а також таємно активувати мікрофони. При цьому розробник програми, ізраїльська компанія NSO Group стверджує, що вона призначена лише для використання проти злочинців та терористів.
  • На початку листопада електронні пристрої палестинських правозахисників були зламані за допомогою шпигунського програмного забезпечення Pegasus від компанії NSO Group.
  • Французька некомерційна організація Forbidden Stories та Amnesty International змогли отримати перелік із понад 50 тисяч телефонних номерів, які могли становити інтерес для клієнтів NSO Group як люди. У списку опинились сотні керівників підприємств, релігійних діячів, журналістів, вчених, співробітників неурядових організацій, членів профспілок, а також урядовців, включно із міністрами, президентами та прем'єр-міністрами.
  • У переліку телефонних номерів, які становили інтерес для клієнтів ізраїльської компанії NSO Groups, що випускає програмне забезпечення для стеження за смартфонами, виявили номер доньки правителя Дубая принцеси Латіфи, а також його колишньої дружини, принцеси Хайї Бінт аль-Хусейн.
  • Президент Франції Емануель Макрон змінив особистий телефон через можливе зараження програмою для стеження Pegasus.
  • NSO Group оприлюднила заяву, в якій повністю відкидає звинувачення на свою адресу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок