У Хмельницькому з'явилося місце, де можна позбутися агресії та негативу

У Хмельницькому з'явилося місце, де можна позбутися агресії та негативу

У Хмельницькому з'явилося місце, де можна позбутися агресії та негативу
. Фото: Суспільне

"Кімнату гніву" відкрили у Хмельницькому. Про це розповів Суспільному ініціатор відкриття Олександр Шерепа. За його словами, це місце, де можна нищити та трощити різноманітні речі, аби таким чином позбутися агресії та негативу. Чи допомагає це боротися з негативними емоціями, Суспільне дізнавалося.

"Був знервований на роботі, були проблеми в навчанні, в стосунках, і якось захотілось виплеснути свої негативні емоції. Згадав, що колись бачив в соцмережі рекламу, що в Європі є кімната, де все розбивають, розтрощують", - розповідає про ідею створення «Кімнати гніву» ініціатор відкриття Олександр Шерепа. За його словами, в Україні подібні кімнати є у трьох містах: Києві, Харкові та Одесі. У Хмельницькому такої кімнати не було.

Відвідувач Ярослав розповідає про свої відчуття після відвідування кімнати гніву: "Коли ти стресуєш, ти щодня накопичуєш ці емоції, які у тебе всередині зберігаються, і щось ніби тисне всередині. І коли ти це все трощиш, пульс пришвидшується, адреналін в крові. І ти йдеш наче порожній вже".

Відвідувачам перед входом дають маску-шолом, який захищає обличчя, рукавиці та молот, додає Олександр Шерепа. Атрибути для нищення, за його словами, шукають на платформах онлайн-магазинів та серед списаної техніки. Це, зокрема, пляшки, посуд, офісна техніка, телевізори, пральні машини, стільці, шафи тощо.

Відвідувачів у «Кімнату гніву» приймають за попереднім записом, орієнтовно, за 24 години, щоб оформити кімнату.

«Кімната гніву» може допомогти людині в разовій ситуації, вважає психологиня Альона Маримонська. Це, на її думку, дає результат у випадку, коли людина хоче викинути гнів «екологічно», тобто, без шкоди навколишньому середовищу і своїм близьким людям. Додає: "Завжди є причина, чому цей гнів настільки сильний, що хочеться все розтрощити, розгромити чи знищити. Сила гніву, наших емоцій завжди містить у собі внутрішню проблему, яка спонукає до того, що саме таким чином викидати свої негативні емоції".

За словами Олександра Шерепи, після кожного відвідувача кімнату прибирають, і сміття, що залишилося, утилізують на сміттєзвалище.

На початок