Жителі Світловодська вийшли на акцію протесту, вимагаючи вирішити питання з теплопостачанням

Жителі Світловодська вийшли на акцію протесту, вимагаючи вирішити питання з теплопостачанням

Доповнено
Жителі Світловодська вийшли на акцію протесту, вимагаючи вирішити питання з теплопостачанням
. Суспільне Кропивницький

Жителі Світловодська Кіровоградської області вийшли на акцію протесту. Люди вимагали вирішити питання з теплопостачанням у місті. Протестувальники хотіли перекрити дорогу на перехресті вулиць Героїв України та Михайла Грушевського. Від цього їх відмовив міський голова Андрій Маліцький.

У Світловодську напередодні через порив без тепла залишилися 200 житлових будинків, школи, дитсадки та лікарня.

Люди зібралися о 10:00, розійшлися об 11:30. За інформацією начальника районного відділу поліції Андрія Гулого, на мітинг вийшли майже 100 місцевих жителів. Ходили пішохідним переходом на перехресті вулиць Героїв України і Грушевського у Світловодську, тримаючи плакати з написами: "Хочемо спати в теплих оселях", "Діти хочуть навчатися у теплих школах". Порушень поліцейські не зафіксували.

Міський голова Андрій Маліцький розповів Суспільному, що за домовленістю з підприємством "Світловодськпобут", відновити подачу тепла до будинків планують 23 листопада до кінця доби: "Моїм завданням було пояснити керівникам теплопостачального підприємства, що не треба боятися розказувати про реальну ситуацію в місті. Зараз усі пориви знайдені, заплановане їх усунення, проблемою займаються".

Нині у Світловодську ліквідовують чотири пориви на теплотрасах і два внутрішньобудинкових.

Жителі Світловодська вийшли на акцію протесту, вимагаючи вирішити питання з теплопостачанням
Суспільне Кропивницький

За інформацією заступника міського голови Світловодська Максима Ільченка, на 8:30 23 листопада без теплопостачання були 220 будинків, десяток бюджетних установ.

За словами директора теплопостачального підприємства ”Світловодськпобут” Сергія Московського, о 12:00 23 листопада у Світловодську працювали всі шість котелень. Подачу тепла однією з них зупиняли на 12 годин через аварійну ситуацію. Подачу тепла, з його слів, повністю відновлять до кінця дня.

Що відомо

  • З 38 тисяч жителів Світловодська централізованим теплопостачанням від підприємства "Світловодськпобут” користуються більше третини і понад 30 бюджетних організацій – 19 дитсадків, сім шкіл, дві лікарні, чотири заклади культури, дві адміністративні будівлі.
  • Спільне підприємство товариство з обмеженою відповідальністю ”Світловодськпобут” утворили у 2001 році. Співзасновниками стали підприємство і міська рада, на умовах володіння однаковими частками – 50 на 50 відсотків. У жовті 2019 року тодішньому міському голові Світловодська Валентину Козярчуку вручили підозру у спробі заволодіння частиною майна ”Світловодськпобуту” шляхом передачі з комунальної власності у приватну. Мова йшла про 3 мільйони 800 тисяч гривень. За версією слідства, міський голова брав участь у підробці протоколу загальних зборів учасників, під час яких міську раду виключили з переліку учасників та позбавили її зазначеної частки. Валентин Козярчук своєї провини не визнав. Нині справу направили на розгляд до господарського суду Кіровоградської області. Юридично володіючи половиною підприємства, фактично міська влада не має впливу на господарську діяльність приватного підприємства – розповів нинішній міський голова Андрій Маліцький.
  • "Стан мереж не дає нам сподіватись на централізоване опалення у Світловодську". Міський голова
  • 5 листопада у Світловодську 200 багатоквартирних будинків з 220, які забезпечують теплом централізовано, були без опалення.
  • У листопаді 2020 року опалювальний сезон не почався для шести сотень жителів Світловодська.
  • У грудні 2020 року міський голова Андрій Маліцький назвав ситуацію з теплом у Світловодську критичною.
  • У листопаді 2019 року в Світловодську оголосили надзвичайний стан техногенного характеру місцевого рівня. Наприкінці грудня 2019 його скасували.
На початок