У Дніпрі мешканці житлового масиву Перемога протестували проти забудови зеленої зони

У Дніпрі мешканці житлового масиву Перемога протестували проти забудови зеленої зони

Оновлено
У Дніпрі мешканці житлового масиву Перемога протестували проти забудови зеленої зони
. Суспільне Дніпро

У Дніпрі, біля входу на косу на житловому масиві Перемога, відбувся мітинг проти забудови зеленої зони, повідомляють з місця події кореспонденти Суспільного.

На акцію, за підрахунками Суспільного, зібралося близько трьохсот людей. У руках вони тримали плакати з написами «Наша зелена зона – в наших руках», «Руки геть від зеленої зони!» тощо.

За словами координатора акції Романа Красіна, на сесії міськради частину Набережної планують позбавити статусу охоронної зони, а землю відвести під будівництво кафе чи ресторану. Мешканці ж Перемоги пропонують створити на цьому місці ландшафтний парк.

«Ми пропонуємо створити тут ландшафтний парк, чи заказник, чи заповідник – неважливо, поки називаємо так. Ми вже дізналися – тут є і ковила червонокнижна, і дятли червонокнижні, й інші рослини й тварини, які потребують захисту на загальнодержавному та обласному рівнях. Хочемо, щоб ця зона мала статус і не підлягала забудові. І тоді тут нічого не може бути збудовано», – сказав організатор акції Роман Красін.

Учасники акції обговорили три варіанти назви парку – «Зелена Перемога», «Лоцманський гай» та «Дніпровська коса».

Житель Перемоги Олексій Крячун каже: прийшов на акцію, бо не байдуже, що буде з місцем, де він мешкає.

«На Перемозі дуже мало місць зелених, де можна вийти погуляти із дітьми. В мене є собака, куди можна вийти погуляти із собакою? В нас на Перемозі немає жодного місця для вигулу собак, облаштованих, це теж не облаштоване, але це єдине місце, куди сьогодні можна вийти із твариною», – сказав він.

Учасник заходу, адвокат Василь Підлужний зазначає: люди зібралися, аби не допустити перегляду меж зеленої зони.

«На минулій сесії начебто сказали: все, 19 грудня – слухання, не проходить – не буде нічого, все, повертаємо статус зеленої зони, в тому числі й на цю територію, ніяких питань. Стосовно кафе підіймалося питання, винесено рішення – демонтувати. Все це намагаються переглянути. Тобто на найближчій сесії переглянуть, щоб це знову перестало бути зеленою зоною. Зрозуміло: якщо знов приберуть статус зеленої зони, вони можуть вже завтра заходити й будувати», – каже він.

Під час мітингу збирали підписи учасників. У соцмережах активісти влаштували голосування за назву майбутнього парку.

Увечері на своїй сторінці у фейсбуці заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко запропонував переспрямувати гроші, які збиралися виділити на забудову Перемоги, на реконструкцію Набережної біля житломасиву Кам’янський, що на лівому березі Дніпра.

Раніше секретар міської ради Олександр Санжара повідомив, що ділянку на Набережній рішенням міської ради відвели під будівництво водноспортивної станції для Національного паралімпійського комітету України. За його словами, «немає жодних планів, що там зникне пішохідна зона».

Що відомо

  • Раніше мешканці житлового масиву Перемога в Дніпрі виступили проти забудови Набережної. Вони збирали підписи під петицією проти будівництва, мітингували під міською радою. Учасники акції зазначили, що жодних громадських слухань щодо забудови не проводили.
  • Проте ділянку під забудову вже огородили металевими стовпчиками, а поряд з'явився проєкт будівлі.
  • Потім будівництво призупинили — до проведення громадських слухань.

Читайте також

  • У Дніпрі мітингували проти забудови зеленої зони на Набережній

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок