У зоопарку Нідерландів — спалах COVID-19. Захворіла більшість левів та горил

У зоопарку Нідерландів — спалах COVID-19. Захворіла більшість левів та горил

У зоопарку Нідерландів — спалах COVID-19. Захворіла більшість левів та горил
. Луцький зоопарк

У зоопарку міста Роттердам (Нідерланди) більшість левів та горил захворіли на коронавірус. Припускають, що їх заразив співробітник, який хворів на коронавірус безсимптомно.

Про це повідомляється на сайті зоопарку.

"У тварин спостерігаються симптоми грипу: млявість, зниження апетиту, іноді легкий кашель, а горили також мають проблеми зі шлунком і кишківником", — зазначили в зоопарку.

Працівники, помітивши ці симптоми, вирішили зробити тест на коронавірус, який виявився позитивним. У зоопарку кажуть, що його вихованці переносять хворобу у легкій формі на відміну від тварин в інших зоопарках.

"На щастя, наші тварини перебувають у хорошому стані та не мають серйозних ризиків для здоров’я. Тому ми очікуємо, що клінічна картина у наших тварин також буде легкою", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чому деякі тварини мають імунітет до коронавірусу. Пояснюють вчені

Яким чином тварини заразилися, достеменно невідомо, адже, як запевняють в установі, з початку пандемії співробітники працювали з тваринами за спеціальним протоколом із дотриманням епідеміологічних заходів. Проте в зоопарку підозрюють, що джерелом інфекції міг бути працівник, який хворів на COVID-19 безсимптомно. Наразі тварини перебувають на карантині, але й за звичайних обставин вони напряму не контактували з відвідувачами.

Видання Rijnmond повідомляє, що заразилися чотири з пʼяти азійських левів та сім із восьми горил, які проживали в зоопарку Роттердама.

Що відомо

  • На початку листопада у двох гієн у Денверському зоопарку в штаті Колорадо (США) виявили COVID-19. Це перші у світі випадки захворювання у цих тварин.
  • У квітні Міністерство сільського господарства США повідомило про зараження коронавірусом COVID-19 малайської тигриці у зоопарку Бронкс у штаті Нью-Йорк.
  • У травні коронавірус вперше виявили у диких тварин. COVID-19 підтвердили у восьми левів у зоопарку індійського міста Хайдарабад.
  • Дослідники з іспанського Центру геномного регулювання (CRG) проаналізували десять видів тварин і дійшли висновку, що тхори, кішки та собаки є вразливими тваринами до COVID-19.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок