У Кропивницькому вдруге не обрали директора театру. Чому так сталося

У Кропивницькому вдруге не обрали директора театру. Чому так сталося

Доповнено
У Кропивницькому вдруге не обрали директора театру. Чому так сталося
. Суспільне Кропивницький

Директора обласного театру імені Марка Кропивницького не змогли обрати вдруге. Голоси членів конкурсної комісії за кандидатів поділилися порівну. Конкурс не відбувся, сказав голова комісії Анатолій Войний у кінці засідання.

На засідання комісії з дев'яти членів прийшли восьмеро. Не було директорки департаменту культури та туризму облдержадміністрації Уляни Соколенко. Причина – відрядження.

Члени комісії віддали чотири голоси за претендента Олексія Дорошева і чотири голоси – за Євгена Скрипника. У Сергія Компанійця – нуль голосів.

У положенні до конкурсу написано, що комісія визнає його таким, що не відбувся, якщо жодного з кандидатів не визначили переможцем.

Читайте також: Мотиваційний лист кандидата на посаду керівника театру імені Кропивницького Олексія Дорошева відрізняється тільки підписом від такого ж листа кандидата попереднього конкурсу Ігоря Спінула.

"Якщо причина поважна, то членкиня мала право не прийти, – сказала юристка Людмила Загоруйко. – У Законі "Про Культуру" немає інформації, що не можна проводити конкурс, якщо хтось не з'являється. Конкурсна комісія вважається повноважною, якщо у її складі буде не менше шести людей. Їх було вісім".

Що говорять екскандидати?

Кандидат Сергій Компанієць сказав Суспільному, що поки не планує брати участь у наступному конкурсі. "Я відчуваю великий жаль з того, що театр залишається без керівництва. Це не йде на користь ні театру, ні його шанувальникам".

Кандидат Олексій Дорошев від коментарів відмовився.

Євген Скрипник сказав Суспільному, що планує брати участь у наступному конкурсі. "Я зрозумів, що нічия – це не поразка. Щодо моєї подальшої участі, то боротьба триває. Я вірю у те, що не маю права відступати. Буду боротися далі за цей театр. За те, яким я його хочу бачити".

Що відомо про претендентів на пост?

  • Сергій Компанієць – народився 1968 року в Кіровограді (нині Кропивницький). Навчався на історичному факультеті Кіровоградського державного педагогічного інституту. З 2007 року до сьогодні займається підприємницькою діяльністю з підтримання театральних і концертних заходів. Крім цього, працював ведучим авторських телепрограм, був регіональним продюсером кінокомпанії "Aurora Production", у 2017 році головним режисером фестивалів "Кропивницький" та у 2020 році "Вересневі самоцвіти".
  • Олексій Дорошев – народився у 1963 році у селищі Новий Світ Донецької області. Навчався у Київському державному інституті театрального мистецтва імені Карпенка-Карого. Працює в театрі з 1988 року.
  • Євген Скрипник – народився 1988 року у селі Цвітне Кіровоградської області. Навчався на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету імені В.Винниченка. Працює в театрі імені Марка Кропивницького з 2009 року.

Що відомо

На початок