Монастирський допустив оголошення надзвичайного стану в областях, що межують з Білоруссю

Монастирський допустив оголошення надзвичайного стану в областях, що межують з Білоруссю

Монастирський допустив оголошення надзвичайного стану в областях, що межують з Білоруссю
. УНІАН

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що у разі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю у прикордонних областях України можуть запровадити надзвичайний стан.

Про це міністр повідомив на брифінгу за результатами наради у Луцьку щодо захисту державного кордону.

За його словами, стратегічна мета України на два найближчі роки – будівництво державного кордону, на що передбачені кошти в бюджеті 2022 року. У разі ж необхідності "швидкої відповіді на масову присутність мігрантів", Монастирський повідомив, що на цих ділянках будуть зводитися тимчасові споруди. Міністр зазначив, що зараз проводяться відповідні підготовчі роботи, визначені місця дислокації особового складу для посилення Прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, налагоджена взаємодія з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку.

"І саме вони будуть в координації захищати наш державний кордон. Ми бачимо, для цього буде необхідність. Як сказав секретар РНБО, пропрацьовані різні сценарії цих дій, аж до тих, щоб запроваджувався надзвичайний стан у цих прикордонних областях", – сказав глава МВС.

При цьому він додав, до охорони кордону з Білоруссю не планують залучати військових зі сходу та півдня країни.

Що відомо

  • Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що в Україні створили координаційний центр із захисту державного кордону від нелегальних мігрантів. Він також заявив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні.
  • Поліція Польщі повідомила, що 14 листопада група з 50 мігрантів прорвалася на територію Польщі з Білорусі в районі населеного пункту Стажина. А напередодні на білорусько-польському кордоні внаслідок пострілу загинув військовослужбовець Збройних Сил Польщі.
  • Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що 15 листопада міністри закордонних справ Євросоюзу планують розширити санкції щодо режиму Лукашенка. При цьому прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що санкції ЄС можуть включати й повне закриття кордонів з Білоруссю.
  • Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заперечив свою причетність до фінансування міграційної кризи на кордоні з Польщею.
  • МВС України вирішило посилити присутність прикордонників на кордоні з Білоруссю.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світуСтаньте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок