"Нещасний випадок". На кордоні з Білоруссю від пострілу загинув польський солдат

"Нещасний випадок". На кордоні з Білоруссю від пострілу загинув польський солдат

"Нещасний випадок". На кордоні з Білоруссю від пострілу загинув польський солдат
. УНІАН

На білорусько-польському кордоні внаслідок пострілу загинув військовослужбовець Збройних Сил Польщі. За попередніми даними, трапився нещасний випадок.

Про це у Twitter повідомив речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин.

"Дуже сумна новина. Солдат 11-тої танкової кавалерійської дивізії Любушка помер під час виконання службових обов’язків", — написав він, посилаючись на інформацію 11-ї Любуської дивізії.

Як повідомило командування 17-ї Великопольської механізованої бригади, за попередніми висновками, смерть військового стала наслідком впадкового пострілу із бойової зброї, передає "Польське радіо". Зазначається, що у трагічній події "не брали участі треті особи".

"Солдат ніс вартову службу, тобто він не виконував завдання безпосередньо на польсько-білоруському кордоні. Його направили на прикордонну службу трохи більше тижня тому. З моменту відрядження він не контактував із мігрантами", — зазначили у командуванні.

Трагічний інцидент розслідує військова жандармерія у співпраці з прокуратурою Білостока.

Що відомо

  • У Прикордонній службі Польщі повідомили, що у ніч на 13 листопада білоруські військові намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини. Водночас мігранти застосували проти польських прикордонників сльозогінний газ.
  • 9 листопада дві великі групи мігрантів із кількох десятків людей на білорусько-польському кордоні зламали паркани і потрапили на територію Польщі. У Польщі заявили, що білоруська сторона підготувала найбільший на даний час штурм кордону за допомогою нелегальних мігрантів.
  • Європейський союз планує запровадити нові санкції проти Білорусі через кризу з мігрантами на польському кордоні. Зокрема, президент Польщі Анджей Дуда пропонує заборонити польоти над країнами ЄС для авіакомпаній, які доставляють мігрантів до Білорусі.
  • МВС України вирішило посилити присутність прикордонників на кордоні з Білоруссю. А секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна реагуватиме за законом на загострення ситуації на кордоні з Білоруссю.
  • Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заперечив свою причетність до фінансування міграційної кризи на кордоні з Польщею.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світуСтаньте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок