Жіночу збірну України з футболу очолить найкращий тренер Європи 2021 року

Жіночу збірну України з футболу очолить найкращий тренер Європи 2021 року

Жіночу збірну України з футболу очолить найкращий тренер Європи 2021 року
. instagram.com/llcortes14

Домовленість з тренером досягнута, однак рішення мають затвердити.

Жіноча збірна України з футболу отримає нового головного тренера. Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко повідомив, що жіночу команду очолить Льюїс Кортес - екстренер "Барселони", якого визнали найкращим у 2021 році.

Домовленість із Кортесом щодо роботи на посаді тренера жіночої збірної України вже досягнута. Підписання контракту має відбутися після того, як Виконавчий комітет УАФ затвердить його кандидатуру під час засідання, яке відбудеться у середу, 17 листопада.

Кортес на посаді головного тренера має замінити Наталю Зінченко, яка працює з командою з жовтня 2018 року. Павелко повідомив, що продовжувати роботу у збірній Україні екстренерка команди не буде.

У 2021 році Льюїс Кортес привів свою колишню команду "Барселону" до континентального треблу - перемоги у чемпіонаті та Кубку Іспанії, а також до трофею жіночої Ліги чемпіонів. За підсумками сезону саме його визнали найкращим тренером року за версією УЄФА.

Читайте також: УЄФА оголосила переможців на звання найкращого гравця та тренера року. Хто здобув нагороди

Збірна України у 2021 році розпочала виступи у відборі на чемпіонат світу з футболу. У стартових двох поєдинках українки набрали три очки, обігравши Фарерські острови та програвши Іспанії.

У листопаді жіноча збірна України має провести ще два поєдинки - проти Шотландії та Угорщини. Відповідно, готувати команду до матчів має саме Кортес.

Що відомо

  • У "Барселоні" Кортес працював з 2017 по 2021 роки. Спочатку - як помічник, а з 2019-го - як головний тренер команди.
  • Крім треблу у сезоні 2020/21, Кортес разом із "Барселоною" виграв чемпіонат та Кубок у сезоні 2019/20.
  • Крім питання тренера жіночої збірної України з футболу, УАФ повинна також ухвалити кандидатуру куратора суддівського корпусу Ніколу Ріццоллі.
Читайте також: Дворазовий найкращий суддя світу Ріццолі стане куратором підготовки українських рефері
На початок