У Миколаєві організували благодійну акцію для дітей до Дня Святого Миколая

У Миколаєві організували благодійну акцію для дітей до Дня Святого Миколая

У Миколаєві організували благодійну акцію для дітей до Дня Святого Миколая
. Фото: Суспільне Миколаїв

Миколаївський обласний благодійний фонд "Доброта та довіра" восьмий рік поспіль організовує акцію "Стань чарівником". Її присвятили Дню Святого Миколая.

Про це в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповіла голова Миколаївського благодійного фонду "Доброта та довіра" Валентина Ткаченко.

Для реалізації благодійної акції чотири роки тому створили спеціальний сайт. Станом на 11 листопада 2021 року тут розмістили вже 587 листів до Святого Миколая. За словами Валентини Ткаченко, на сайті можна ознайомитися з історіями дітей, прочитати про їхні бажання і стати "чарівником".

"Бажання дітей досить скромні, вони не замовляють дорогих подарунків. Це можуть бути абсолютно прості, на перший погляд, речі, але родини цих дітей не мають можливості їх купити", — зазначила Валентина Ткаченко.

Читайте також: "Раз на місяць миколаївські волонтери відправляють гуманітарну допомогу військовослужбовцям".

У 2021 році команда проєкту вирішила запросити до участі не тільки окремі родини, а й вихованців спеціалізованих закладів, шкіл-інтернатів.

"У 2020 році 560 дітей з багатодітних родин, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю отримали такі бажані подарунки від Святого Миколая. Скільки дитячих мрій ми зможемо здійснити цього року (2021 — ред.) залежить від активності "чарівників". Листи дітей ми будемо приймати до 20 листопада", — наголосила Валентина Ткаченко.

За словами Валентини Ткаченко жодна дитина, яка надіслала листа Святому Миколаю, не залишиться без подарунка. Загалом благодійною акцією охопили вісім закладів у Миколаєві та області, а це близько 600 дітей. Також подарунки від "чарівників" отримають 22 дитини із сімей загиблих учасників АТО з Житомира.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок