Суд не задовольнив позов Терехова до Харківської міської ТВК

Суд не задовольнив позов Терехова до Харківської міської ТВК

Суд не задовольнив позов Терехова до Харківської міської ТВК
. Суспільне Харків

Харківський окружний адміністративний суд залишив без задоволення позов Ігоря Терехова до Харківської міської виборчої комісії, який просив визнати протиправною та скасувати постанову ТВК від 4 листопада.

Суд оголосив ухвалу пізно ввечері 5 листопада, повідомив координатор громадської організації "Опора" Микола Зінченко.

"Позов залишили без задоволення. Позивач має сплатити 908 грн судового збору", — повідомив Зінченко Суспільному.

4 листопада Харківська міська виборча комісія розглянула скарги "Опори" щодо можливих фальсифікацій протоколів у Новобаварському та Основ'янському районах. Члени міської ТВК взяли до уваги інформацію спостерігачів, але відмовили у перерахунку голосів. Тепер "Опора" добивається перерахунку через суд.

5 листопада Ігор Терехов, якого Харківська ТВК 1 листопада оголосила обраним міським головою, звернувся до суду. "Це питання іміджу. Питання Ігоря Олександровича перед своїми виборцями, які віддали свої голоси за нього, а зараз ці голоси хочуть забрати", — сказав Суспільному представник Терехова у суді Юрій Бабич.

На думку позивача, Харківська міська територіальна виборча комісія взагалі не мала розглядати скарги "Опори". Представник Терехова у суді наголошував, що скаржник порушив строки — звернувся до ТВК після того, як оголосили результати виборів. Представники "Опори", третьої сторони у справі, заперечували. Письмові заперечення до суду направила і міська ТВК.

Що відомо

  • 31 жовтня 2021 року у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса.
  • На виборах 31 жовтня у Харкові проголосували 28,29% виборців.
  • 2 листопада координатор "Опори" на Харківщині Микола Зінченко через можливі фальсифікації на виборах звернувся зі скаргами до Харківської міської територіальної виборчої комісії на дві територіальні виборчі комісії — Новобаварську та Основ'янську.
  • Постанова Харківської міської виборчої ТВК за результатом розгляду скарг "Опори" опублікована на сайті міськради.
На початок