Глобальна кількість захворювань і смертей від COVID-19 у світі продовжує зростати – ВООЗ

Глобальна кількість захворювань і смертей від COVID-19 у світі продовжує зростати – ВООЗ

Глобальна кількість захворювань і смертей від COVID-19 у світі продовжує зростати – ВООЗ
. Фото: AP Photo/Oded Balilty

За останній тиждень (25-31 жовтня) кількість нових випадків коронавірусу у світі зросла на 3% у порівнянні з попереднім і склала 3 021 634. Кількість смертей зросло на 8% у порівнянні з попереднім тижнем і сягнуло 50 477.

Про це йдеться у щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Європа другий тиждень поспіль залишається єдиним у світі регіоном, де зростає захворюваність на коронавірусну хворобу. ВООЗ зафіксувало 6-відсоткове зростання випадків COVID-19 порівняно з минулим тижневим періодом. Інші регіони повідомили про зниження або аналогічні показники.

Найбільше зростання кількості смертей за тиждень зафіксовано у регіонах Південно-Східної Азії (50%) та Європі (12%).

Найбільша кількість нових випадків зафіксована у США (528 455; зростання на 7%), Великій Британії (285 028; зниження на 14%), Росії (272 147; зростання на 8%) та Україні (152 897; збільшення на 14%).

Що відомо

  • В Україні 2 листопада понад 23 тисячі нових випадків коронавірусу, 720 людей померли. Через коронавірус лише за добу госпіталізовано понад 5 тисяч людей. 93,2 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня – невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини, повідомили в МОЗ.
  • Через поширення коронавірусу більшість регіонів України перейшли у "червону" зону, де діють карантинні обмеження, зокрема на пересування в громадському транспорті: обов'язковою для проїзду є наявність COVID-сертифікат про наявність вакцини. Київ також із 1 листопада у "червоній" зоні.
  • Раніше Кабмін опублікував постанову, якою запровадили "жовті" та "зелені" COVID-сертифікати. "Жовтий" сертифікат має інформацію про перше щеплення, а "зелений" — про повний курс. Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати у додатку "Дія" відповідають європейським.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок