Кулеба про обстріл Гранітного

Кулеба про обстріл Гранітного

Кулеба про обстріл Гранітного
. Зруйнований житловий будинок у Гранітному, фото: Володимир Весьолкін

Важке озброєння окупантів знаходилось поза зоною відведення. Про це Суспільному повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Перше - Україна нічого не порушила. Друге - ми дотрималися необхідних процедур комунікацій через спільні центри координації та контролю з ОБСЄ. Для того, щоб застосувати право на самозахист", — повідомив Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба додав, що гаубиця, яка заборонена мінськими домовленостями, знаходилася набагато ближче до лінії розмежування.

"Чомусь коли гаубицю підсовують до лінії розмежування, обстрілюють наші позиції та вбивають наших солдатів, цей факт залишається без належної оцінки", — розповів Дмитро Кулеба.

Також він додав, що німецькі колеги залишаються принциповими прихильниками мирного врегулювання і намагаються допомогти припинити російську агресію проти України.

Що відомо

  • Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом острілу Гранітного окупантами 26 жовтня.
  • 26 жовтня російські окупанти протягом всієї ночі обстрілювали Гранітне з мінометів 120-го калібру.
  • За наказом головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного в районі проведення Операції об'єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayrakar проти російських бойовиків. Обстріл був здійснений у відповідь на артудари терористів по українських позиціях.
  • У соціальних мережах поширилася інформація про ніби то захоплення українськими військовослужбовцями міжпозиційного простору на тимчасово окупованих територіях Донецької області, що неподалік населеного пункту Гранітне. У штабі ООС цю інформацію спростували.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок