У Харкові назвали необхідну суму для запобігання поширенню коронавірусу

У Харкові назвали необхідну суму для запобігання поширенню коронавірусу

У Харкові назвали необхідну суму для запобігання поширенню коронавірусу
.

На заходи з попередження коронавірусу, роботу медзакладів в умовах можливого розповсюдження інфекції у Харкові потрібно близько 20,4 млн грн.

Про це на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сказав директор Департаменту охорони здоров'я Харківського міськради Юрій Сороколат, повідомляє кореспондент Суспільного.

"Згідно комплексного плану заходів, направлених на попередження заносу і розповсюдження інфекційних захворювань..., для надання допомоги у місті Харкові будуть задіяні терапевтичні і педіатричні відділення лікувальних закладів... №31, №28, №18, міський клінічний родильний будинок №2 ім. Гельферіха і чотири лікарні резерву. Загальна сума необхідних коштів для забезпечення роботи лікувальних закладів в умовах можливого розповсюдження ГРВ, викликаного коронавірусом, складає 14,1 млн грн", — зазначив Сороколат.

За його словами, цю суму витратять на закупівлю костюмів біозахисту, рукавичок із довгими манжетами, нітрілових рукавичок "Нітро", бахіл, респіраторів класу FFP2, респіраторів класу FFP3, медичних шапочок, медикаментів: противірусних, жарознижуючих ліків. Також придбають фізрозчини та речовини для дезінфекції.

На одну лікарню 1,7 млн грн. 14,1 — на всі заплановані лікарні.

"Для придбання засобів індивідуального захисту для решти лікувальних закладів, згідно вимог приказа МОЗ від 17 лютого..., необхідно для забезпечення медичних працівників у період спалаху інфекційних захворювань..., необхідно 6,3 млн грн. Це стосується полікліничної служби", — сказав він.

За його словами, система медицини Харкова підготовлена до можливого виявлення випадку коронавірусу. Усі лікарняні заклади міста забезпечені методичними матеріалами з алгоритмом дій при виявленні хворих з підозрою на коронавірус, медперсонал підготували.

"Уточнені маршрути пацієнтів, схеми перепрофілювання закладів охорони здоров'я у випадку масового надходження хворих ГРВІ, викликаним коронавірусом. А також переведення усіх закладів охорони здоров'я на суворий протиепідемічний режим, створення мобільних медичних бригад з метою активного виявлення хворих ГРВІ, викликаних коронавірусом", — сказав Сороколат.

"Станом на 2.03 усі лікувальні заклади забезпечені засобами індивідуального захисту, засобами дезінфекції та лікарськими засобами...", — сказав він.

Департамент охорони здоров'я міськради має підготувати пропозицію щодо виділення коштів, зазначила заступниця мера Харкова з питань бюджету Тетяна Таукешева.

На початок