Справа семирічного хлопчика з Черкас: суд залишив обвинувачених в СІЗО ще на місяць

Справа семирічного хлопчика з Черкас: суд залишив обвинувачених в СІЗО ще на місяць

Оновлено
Справа семирічного хлопчика з Черкас: суд залишив обвинувачених в СІЗО ще на місяць
. Суспільне Черкаси

У Соснівському райсуді Черкас 22 жовтня розглянули клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу двом підозрюваним (названим бабусі і дідусю) семирічного хлопчика, який помер від тяжких травм. Суд залишив під вартою обох підозрюваних.

Про це повідомила власна кореспондентка з місця події.

Старший групи процесуальних керівників у кримінальному провадженні Віталій Корновенко розповів, що деякі експертизи наразі завершили, та призначать нові:

"Через те, що попередній строк завершувався, ми подали на продовження строку тримання під вартою. Ми звернулися до слідчого судді із клопотанням про строк тримання під вартою стосовно обох обвинувачених. Досудове розслідування триває, деякі експертизи завершили й на їх підставі будуть призначатися нові. Зокрема необхідне проведення стаціонарних психіатричних експертиз підозрюваних з метою підтвердження або виключення психічних розладів".

Батьки у справі проходять як свідки і наразі проживають вдома, додав Віталій Корновенко.

Справа семирічного хлопчика з Черкас
Суспільне Черкаси

Черкаська міська прокуратура звернулася з проханням продовження строку тримання під вартою.

Що відомо

  • Семирічний хлопчик поступив у лікарню 24-го серпня по "швидкій" з ознаками мозкової коми третього ступеня.
  • Як повідомила речниця Нацполіції області Зоя Вовк, за словами бабусі хлопчика, дитина отримала травми після падіння з купи цегли у дворі. Швидку вона викликала лише через кілька днів.
  • Хлопчик помер 5-го вересня о шостій десять вечора. Про це Суспільному повідомила медична директорка закладу Наталія Волчкова.
  • У поліції назвали причину смерті хлопчика. Він помер від травми голови та крововиливу. Наразі призначили низку експертиз. Також перевіряють чи дійсно матері дитини робили операцію в столиці.
  • У прокуратурі відкрили два кримінальні провадження: за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 та ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України.
  • Жінці вручили підозру за залишення дитини в небезпеці – за частиною 3 статті 135 Кримінального кодексу України. Її триматимуть під вартою 60 діб. Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу відбувалось у закритому режимі, оскільки, за словами підозрюваної, потерпілий є малолітнім і розголошення відомостей про нього може йому нашкодити.
  • Жінка подала апеляцію, однак її залишили під вартою на два місяці.
  • Чоловіка, який доводиться названим дідом травмованому хлопчику, також взяли під варту.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок