Пологове відділення Дружківки перепрофілюють для лікування хворих на COVID-19

Пологове відділення Дружківки перепрофілюють для лікування хворих на COVID-19

Пологове відділення Дружківки перепрофілюють для лікування хворих на COVID-19
. Пологовий будинок у Дружківці, фото Суспільне Донбас

У Дружківці з 11 жовтня пологове відділення не приймає породіль. Його тимчасово перепрофілюють у відділення для лікування хворих на коронавірус, повідомляє начальниця відділу охорони здоров’я Дружківської міськради Олена Деснова.

Усіх жінок, термін вагітності яких понад 22 тижні, наразі направляють до Обласного перинатального центру Краматорська.

За словами Олени Деснової, в акушерському відділенні Дружківки планується розгорнути 30 ліжок.

Прийом вагітних у Дружківці проводять амбулаторно, у жіночій консультації. За словами заступниця головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Світлани Щур, наразі на обліку там 115 вагітних жінок.

"Нікому не відмовляється в допомозі. Всі вагітні, які звертаються до наших лікарів, отримують кваліфіковану допомогу. Якщо потрібно переправити на пологи ми відправляємо до Краматорського пренатального центру. Допомога по місту Дружківка надається в окремому приміщенні, де розташоване тимчасове гінекологічне відділення. Там приймаються жінки з гінекологічною патологією, а також жінки до 22-х тижнів", — повідомила Світлана Щур.

У Краматорському перинатальному центрі, куди наразі направляють вагітних, — 180 місць. З них завантажені 60%, розповіла телефоном медична директорка закладу.

Що відомо

  • У Краматорську за добу приймають до 10 пологів.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок