До Дня захисників та захисниць України в Миколаєві відбулась спартакіада серед військових

До Дня захисників та захисниць України в Миколаєві відбулась спартакіада серед військових

До Дня захисників та захисниць України в Миколаєві відбулась спартакіада серед військових
. Фото: Світлана Кльосова / Суспільне Миколаїв

У фізкультурно-оздоровчому комплексі, що на Намиві, відбулася п'ята традиційна спартакіада серед військових частин Миколаївського гарнізону. Захід присвятили Дню захисників та захисниць України.

Морські піхотинці, десантники, авіація: це військовослужбовці 1-го окремого батальйону морської піхоти, 10-ї окремої авіаційної бригади, 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, 198-го навчального центру військово-морських сил та 299-ї бригади тактичної авіації. Вони змагатимуться за першість у гирьовому спорті, волейболі, плаванні, дартсі та перетягуванні канату.

"Спорт розвиває командний дух військовослужбовців, вони вчаться працювати разом, в одній системі, в одній зв’язці та це допоможе їм в подальшому виконанні завдань, як в бойовому, так і в цивільному полі", – розказав заступник начальника Миколаївського гарнізону Аркадій Степаненко.

Для команд облаштували п'ять спортивних локацій. За дотриманням правил та результатами слідкують четверо суддів.

У Миколаєві відбулась спартакіада серед військових
Змагання з плавання на спартакіаді. Фото: Світлана Кльосова / Суспільне Миколаїв

На другому поверсі тривали змагання з плавання. Довжина басейну – 16,6 метрів.

Першими стартували Володимир Собчук та Юрій Піскунов. Хлопці по двоє плавають на швидкість. Мають виконати чотири запливи.

Кращі результати показав Юрій Піскунов. Військовослужбовець 10-ї морської авіаційної бригади подолав дистанцію за 54,68 секунди. Результатом завдячує спортивній підготовці та підтримці товаришів з бригади.

"Наша бригада – це морська авіація. Плавання – це і для здоров’я добре, та й це наша фахова підготовка", – розказав Юрій Піскунов.

У тренажерній залі змагались з гирьового спорту. Учасники виконували "гвардійський ривок": за п'ять хвилин необхідно було підняти 16-кілограмову гирю одним безперервним рухом максимальну кількість разів.

"137 підйомів за п'ять хвилин – не на такий результат очікував Ігор Арабіжа з 299-ї бригади тактичної авіації. Планував зробити 145-150. Взагалі, мабуть, кожна людина, не тільки військовослужбовець, повинна відчувати своє тіло, повинна відчувати свої м’язи, не зважаючи мирний час або воєнний – він повинен бути готовим до будь-яких подій", – сказав Ігор Арабіжа.

У Миколаєві відбулась спартакіада серед військових
Фото: Світлана Кльосова / Суспільне Миколаїв

На відстані 2,37 метрів від мішені військові змагаються у дартс. Учасники мають п'ять пробних кидків та десять залікових. Використав свої спроби солдат строкової служби Володимир Федорович. Несе службу десять місяців. Каже, досвід влучати в ціль корисний для десантно-штурмових військ.

"Тому що десантно-штурмова бригада повинна усюди влучати в ціль, як у спортивних змаганнях, так і на Сході нашої країни. Цей вид спорту дуже унікальний. Він потребує зосередженості та світлих думок. Я думаю, я впорався із завданням", – розказав Володимир Федорович.

У Миколаєві відбулась спартакіада серед військових
Виконання Гімну України під час спартакіади серед військових. Фото: Світлана Кльосова / Суспульне Миколаїв

З 2014 року спартакіаду влаштовує Миколаївський обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх".

"Я б сказала, це якоюсь мірою як реабілітація для хлопців. Тобто вони відгукуються, для них це свого роду відпочинок. Вони із задоволенням беруть участь і, повірте, часто виступають ініціаторами", – розказала директорка Миколаївського Обласного Центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" Ірина Чернікова.

За результатами змагань, перше місце посіла 299-та бригада тактичної авіації, дурге – 198-й навчальний центр ВМС, третій – 79-та окрема десантно-штурмова бригада, четверте – 10-та морська авіаційна бригада, а п'яте місце посів 1-й окремий батальйон морської піхоти.

Учасників нагородили медалями та грамотами.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок