Якою вакциною від коронавірусу найчастіше щеплять закарпатців, — розповідає експертка

Якою вакциною від коронавірусу найчастіше щеплять закарпатців, — розповідає експертка

Якою вакциною від коронавірусу найчастіше щеплять закарпатців, — розповідає експертка
. AP

Три види вакцин є на Закарпатті для щеплення від коронавірусу станом на 23 вересня. Яку вакцину найчастіше обирають закарпатці та чи встигають її використати до закінчення терміну придатності, — розповіла в ефірі програми "Сьогодні. Головне" головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик.

За її словами, наразі на Закарпатті є три вакцини: Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca.

"Ми закінчили використання вакцини Moderna, оскільки ті поставки, які ми отримали для введення першої й другої дози наразі використані. Вакцина у нас є в достатній кількості. Якщо ми говоримо про вакцину AstraZeneca, то понад 60 тисяч доз є зараз в регіоні. Якщо ми говоримо про Pfizer, то в закладах охорони здоров’я є 30 тисяч доз по всіх пунктах щеплення. CoronaVac — майже 50 тисяч доз", — розповіла Вікторія Тимчик.

За її словами, в області є достатньо вакцини для забезпечення щеплення всіх охочих. "Крім того, ми практично кожного тижня отримуємо нові поставки. Це стосується Pfizer. 24 вересня ми отримуємо чергову партію — 10 тисяч доз", — додала епідеміологиня.

Якою вакциною від коронавірусу найчастіше щеплять закарпатців, — розповідає експертка
Суспільне Закарпаття

"Ми кожного дня моніторимо залишки. Це звіти для МОЗ, для закладів, щоб вони знали, як планувати вакцинацію на наступні дні. Ми моніторимо ті серії, термін придатності яких є обмежений. Наприклад, Pfizer можна після розмороження використовувати 30 днів. За цим чітко слідкують. І не було ще такого, щоб ми не використали розморожену вакцину і вона пішла на утилізацію", — розповіла Вікторія Тимчик.

Епідеміологиня додала: "До прикладу, коли приїхала вакцина Модерна, її приїхало 25 тисяч доз. Відповідно, ми моніторили її використання і, якщо бачили, що не встигаємо використати її до закінчення терміну, ми поділилися з іншим регіоном, де були вакцинуватися".

Що відомо:

  • Чи можуть звільнити з роботи за відмову від вакцинації. Відповідає адвокатка
  • Нова хвиля коронавірусу: у яких місцях є високий ризик підхопити COVID-19
  • На Закарпатті працюють щонайменше 14 центрів масової вакцинації проти СOVID-19
  • У МОЗ розповіли про те, якими можуть побічні ефекти вакцинації проти COVID-19 і в яких випадках слід звертатися за допомогою лікаря.
  • Міфи про вакцинацію. Епідеміологиня Закарпаття розповіла, кому можна щепитися від СOVID-19

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок