Артем Мілевський офіційно завершив кар'єру футболіста

Артем Мілевський офіційно завершив кар'єру футболіста

Артем Мілевський офіційно завершив кар'єру футболіста
. AP Images

36-річний футболіст Артем Мілевський оголосив про завершення професійної спортивної кар'єри.

Зробив він це через відеопрощання на своєму Youtube-каналі.

"Прийшов час попрощатися з великим футболом. Я довго цього боявся, довго йшов від цього, були варіанти, були пропозиції, але я сказав собі досить", - заявив Мілевський.

Першими про завершення кар'єри Мілевського як інсайд заявили у шоу "ТаТоТаке". Майже за місяць після цієї інформації сам футболіст підтвердив факт завершення кар'єри.

Під час відеопрощання Мілевський написав лист собі молодшому, у якому закликав наступні покоління уникати його помилок під час футбольної кар'єри. Водночас футболіст не сказав, що робитиме далі.

Останнім клубом Артема Мілевського був ужгородський "Минай", у складі якого він грав з січня по червень 2021 року.

"Минай" став для Мілевського другим українським клубом в кар'єрі - до того він відіграв 10 років за київське "Динамо", після чого упродовж восьми років грав у чемпіонатах Хорватії, Білорусі, Угорщини та Росії.

Останній гол у професійній кар'єрі Мілевський забив у складі "Динамо" з Брест - у листопаді 2020 року.

Хто такий Артем Мілевський

  • 36-річний нападник, ексгравець збірної України та "Динамо". За кар'єру відіграв більше 500 матчів на професійному рівні - 435 у клубному футболі, 85 за збірні України (від юніорської до національної). Забив 127 м'ячів у кар'єрі.
  • У збірній України Артем Мілевський зіграв 50 матчів: дебютував на ЧС-2006, а останній матч зіграв у вересні після Євро-2012.
  • Усього зіграв за 11 клубів у кар'єрі, розпочав її в київському "Динамо", а завершив у "Минаї".
  • Двічі був визнанеий найкращий гравцем України - у 2008 та 2009 роках.
  • 4-разовий чемпіон України з "Динамо", 3-разовий володар Кубка та Суперкубка України (теж з "Динамо"). Також ставав чемпіоном Білорусі та володарем Кубка у складі "Динамо" Брест.
На початок