Понад 1,2 тис. людей на Закарпатті вакцинувалися від коронавірусу за минулу добу

Понад 1,2 тис. людей на Закарпатті вакцинувалися від коронавірусу за минулу добу

Понад 1,2 тис. людей на Закарпатті вакцинувалися від коронавірусу за минулу добу
. Фото ілюстративне

1202 закарпатців отримали щеплення від COVID-19 упродовж 18 вересня. 818 закарпатців вакцинували від коронавірусу першою дозою за попередню добу, 384 людини отримали другу дозу. Такі дані опублікували на сайті вакцинації.

Загалом в нашій області повністю щепили 103 257 жителів. Першу дозу від початку кампанії отримали 157 624 закарпатці.

Понад 1,2 тис. людей на Закарпатті вакцинувалися від коронавірусу за минулу добу
Дані з сайту: vaccination.covid19.gov.ua.

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування, — йдеться в повідомленні.

  • AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) для екстреного використання. Ефективність — 81,3% після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше.
  • CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена ВООЗ для екстреного використання. За наявними дослідженнями ефективність вакцини становить 83,5% після щеплення двома дозами.
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. У Канаді ця вакцина показала 95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років.
  • Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Схвалена ВООЗ для екстреного використання. Ефективність вакцини Moderna через 14 днів після введення першої дози, становить приблизно 92%. Згідно з дослідженнями виробника, через пів року після введення другої дози вакцина ефективна на 90%. Крім того, вона на 95% захищає від тяжкого перебігу захворювання. Також у Moderna зазначають, що вакцина на 100% ефективна для дітей у віці від 12 до 17 років.

Що відомо:

  • Протягом доби 18 вересня щеплення від COVID-19 отримали 58 605 українців
  • Загалом щонайменше одну дозу отримали понад 6,2 мільйона людей.
  • На Закарпатті працюють щонайменше 14 центрів масової вакцинації проти СOVID-19
  • У МОЗ розповіли про те, якими можуть побічні ефекти вакцинації проти COVID-19 і в яких випадках слід звертатися за допомогою лікаря.
  • Міфи про вакцинацію. Епідеміологиня Закарпаття розповіла, кому можна щепитися від СOVID-19

Читайте нас у Telegram, Viber та Іnstagram

На початок