У Гайворонській громаді стоїть пам'ятник Леніну. Чому не демонтували

У Гайворонській громаді стоїть пам'ятник Леніну. Чому не демонтували

У Гайворонській громаді стоїть пам'ятник Леніну. Чому не демонтували
.

У селі Бандурове Гайворонської громади Кіровоградської області стоїть пам'ятник Леніну. Розташований він неподалік школи. Про це Суспільному розповів місцевий житель Олег Воронков.

За його словами, коли демонтували радянську символіку, пам'ятник Леніну не чіпали.

"Він стоїть у ялинках, ніхто на нього не звертає увагу. Ну знаєте, як у селі, люди зайняті, хто на городі, хто на роботі. В принципі ніхто за нього не згадує. Що він є, що немає, нам байдуже. Стоїть собі чистенький, прибраний, доглянутий", – сказав Олег Воронков.

Староста села Олександр Опаленко розповів Суспільному, що пам’ятника Леніну у селі немає.

"З 2015 до 2020 років я був головою сільради Бандурового, а нині староста. Пам'ятника у нашому селі немає. Нехай приїдуть представники з громади подивляться і підтвердять мої слова".

Голова Гайворонської громади Роман Волуйко підтвердив Суспільному інформацію, що пам’ятник Леніну стоїть у селі. "Попередньо я вже спілкувався з старостою села, вони наголошують на тому, що у них немає можливості, а точніше крана, щоб його демонтувати. Будемо вирішувати це питання".

Що відомо

  • Процес декомунізації в Україні узаконили ухваленим Верховною Радою 9 квітня 2015 року пакетом законів, згідно яких усі paдянські нaзви потрібно змінити, paдянську символіку – демонтувати.

Читайте також

На початок