У Костянтинівці спортсмени готуються до чемпіонату Європи з карате

У Костянтинівці спортсмени готуються до чемпіонату Європи з карате

У Костянтинівці спортсмени готуються до чемпіонату Європи з карате
. Тренування спортсменів, фото: Супільне Донбас

У Костянтинівці спортсмени клубу традиційного карате "ХедОді" готуються до чемпіонату Європи, який відбудеться у Польщі на початку жовтня. Тренуються каратисти тричі на тиждень по дві години.

15-річний Матвій Шевченко у 2020 році завоював титул чемпіона України з карате. У жовтні хлопець буде підкоряти Європу.

"На чемпіонаті України у мене була тріщина ребра, це було дуже боляче. Просто збираєшся з думками і виступаєш", — розказав Матвій.

Традиційним карате хлопець займається понад п`ять років. Зараз він володар "коричневого поясу", взимку здаватиме на "чорний".

На чемпіонат Європи поїдуть четверо спортсменів клубу, серед них й 37-річна чемпіонка України Наталія Пеняшкіна. Карате жінка почала займатися у 20 років.

"Коли діти приходять 5-річні, їм набагато легше. У 20 років важкувато, звичайно. Удари вже сприймаєш як треба. Удар – і удар отримала, є біль, але ти його терпиш", – каже Наталія.

Їде на чемпіонат й чоловік Наталії Олександр, він неодноразово виступав на змаганнях такого рівня. Чоловік має нагороди чемпіонатів Європи та Світу.

За його словами, збірна України та Польщі з карате на змаганнях борються за перші місця.

Як розказав Супільному керівник спортивного клубу Олександр Гончаренко, наразі вони шукають фінансову підтримку для поїздки на чемпіонат Європи.

"Шукаємо спонсорів, підтримку держави. Якщо нам нададуть підтримку на державному рівні і спонсори, на сьогодні поки що це питання вирішується", - розказав Гончаренко.

Загалом у спортивному клубі "ХедОді" займається понад 200 спортсменів від 5 до 40 років.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок