У Бахмуті через прорив водогону четверть міста залишилась без води

У Бахмуті через прорив водогону четверть міста залишилась без води

У Бахмуті через прорив водогону четверть міста залишилась без води
. Ремонт водогону фото: Суспільне

Близько десяти тисяч жителів Бахмута сьогодні без води через порив водогону на перехресті вулиць Миру та Маріупольська.

"Порив серйозний, довелося розривати асфальт. Без води залишилося приблизно чверть споживачів Бахмут-Вода. Приватний сектор району Забахмутка, Собочівка і багатоповерхові будинки району Цветмет", - розповіла Суспільному речниця КП "Бахмут-Вода" Діана Шароді.

Бригада працює із ранку і планує працювати й після завершення робочого дня. Проте чи вдасться сьогодні ліквідувати порив і дати воду споживачам, невідомо.

Що відомо

  • Комунальне підприємство Компанія "Вода Донбасу" - єдиний постачальник води в регіоні. Підприємство забезпечує водою та надає послуги з водовідведення жителям 289 населених пунктів Донецької області (це близько 3,9 млн осіб). За період ведення бойових дій на помповій станції першого підйому каналу Сіверський Донець-Донбас та інших спорудах каналу загинуло 2 людини та поранено 3 людини. Всього загинуло 9 людей та поранено 26 співробітників КП "Вода Донбасу"
  • 23 липня Донеччину з офіційним візитом відвідала Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга. Вона анонсувала нову швейцарську програму співробітництва з Україною на наступні три роки та зазначила, що у 2020 році в рамках цієї програми для КП "Вода Донбасу" виділять 1,4 млн швейцарських франків.
  • Станом на 1 травня 2019 року, заборгованість муніципальних водоканалів Донецької області за спожиту воду перед КП "Вода Донбасу" становила майже 1,4 млрд грн, з яких 48% - заборгованість водоканалів з окупованих територій регіону.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок