Окупанти обстріляли з важкого озброєння Нью-Йорк, Торецьк та Залізне

Окупанти обстріляли з важкого озброєння Нью-Йорк, Торецьк та Залізне

Окупанти обстріляли з важкого озброєння Нью-Йорк, Торецьк та Залізне
. Нью-Йорк, Донеччина, фото: НьюЙокер.City

Вранці 13 вересня російські окупанти випустили близько 17 артилерійських снарядів 122- го калібру неподалік населених пунктів Нью-Йорк, Залізне та Торецьк. Також вони обстріляли позиції військових Збройних Сил України.

Як повідомили у штабі ООС кореспонденту Супільного, поранених серед українських військових та мирних жителів немає.

Селище знаходиться за кілька кілометрів від окупованої Горлівки
Селище знаходиться за кілька кілометрів від окупованої Горлівки. Вид на фенольний завод у селищі Нью-Йорк на Донеччині, фото: Суспільне Донбас

Жителька Нью-Йорка Тетяна прокинулася о четверті ранку від обстрілів окупантів.

"Стрілянина була дуже сильна. Я в будинку аж присіла, коли стріляли сьогодні вранці. Таке враження, що повністю скрізь стріляють", — розказала Тетяна.

Через обстріли жінка не пустила до школи свого сина. Він вчиться у школі №18, яка розташована на околиці селища зі сторони окупованої Горлівки.

Навчальний процес через обстріли у Новгородській школі №38 не припиняли. За словами директорки, усі 124 учні приїхали до школи.

"Сьогодні вранці дуже шумно було, не дивлячись на це, ми почали освітній процес, діти всі з’їхалися, всі бадьорі, веселі, всі на місці", — розказала директорка Наталія Ульянцева.

За словами військовослужбовця ЗСУ Вячеслава, окупанти обстрілювали позиції українських військових.

"Вони під час відкриття вогню, майже одночасно, через міжнародні інституції запросили тишу. Тобто через СЦКК та ОБСЄ запросили тишу, ніби-то ми по ним стріляємо. Тобто вони просять тишу, що ми стріляємо, і в цей самий час вони майже під прикриттям місцевого населення продовжують надсилати нам ось такі подаруночки. Це артилерійські системи, калібру 122 міліметри, таких 17 штук", — розказав Вячеслав.

Окупанти випустили близько 17 артилерійських снарядів 122- го калібру
Окупанти випустили близько 17 артилерійських снарядів 122- го калібру. Осколки від снарядів, фото: Суспільне Донбас

Аби зупинити вогонь окупантів українські військові відкрили вогонь у відповідь.

"Відповідь наносилася адекватно, дозволеними засобами, які є у нас в розпорядженні. Наші артилерійські системи калібром вище 100 міліметрів і міномети знаходяться в районах відведення. Вони підконтрольні, їх перевіряють періодично працівники місії ОБСЄ", — зазначив український військовий Вячеслав.

Що відомо

  • 12 вересня добу окупанти десять разів порушили режим припинення вогню. Один військовий загинув, ще троє дістали поранення.
  • Російські окупанти 11 вересня обстріляли околиці Верхньоторецького на Донеччині. Обстрілювали колишні позиції українських військових.
  • 8 вересня російські окупанти обстріляли позиції українських захисників поблизу Кряківки, що на Луганщині. Шестеро українські військових отримали травми. Також були пошкоджені житлові будинки та автомобіль.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок