Ферстаппена покарали штрафом позицій на наступному гран-прі через аварію з Гемілтоном: відео

Ферстаппена покарали штрафом позицій на наступному гран-прі через аварію з Гемілтоном: відео

Ферстаппена покарали штрафом позицій на наступному гран-прі через аварію з Гемілтоном: відео
. AP

Наступний етап гонщик "Ред Булл" розпочне на три позиції нижче тієї позиції, яку посяде у кваліфікації.

Лідер заліку пілотів Формули-1 Макс Ферстаппен покараний штрафом позицій на наступному гран-прі Сочі через інцидент, який відбувся на попередньому етапі в Монці.

На гран-прі у Монці Ферстаппен двічі зіштовхнувся з головним конкурентом у сезоні Льюїсом Гемілтоном. На 26-му колі нідерландець атакував британця у повороті, внаслідок чого його болід опинився на автомобілі Гемілтона.

Відео аварії Ферстаппена та Гемілтона

  • Фото аварії

У підсумку Ферстаппен та Гемілтон не змогли продовжити гонку. Переможцями стали пілоти "Макларен": Данієль Ріккардо виграв гран-прі, а його партнер Ландо Норріс став другим.

Яке покарання отримав Ферстаппен?

Винним в аварії із Гемілтоном визнали саме гонщика "Ред Булл" - через те, що він запізно почав атаку у повороті. У підсумку нідерландця покарали трьома позиціями штрафу на наступному Гран-прі.

Покарання Ферстаппена означає, що залежно від фінішу у кваліфікації наступного гран-прі у Сочі нідерландець розпочне гонку трьома позиціями нижче. Тобто, у разі перемоги у кваліфікації пілот "Ред Булл" буде розташований четвертим на стартовій решітці.

У "Ред Булл" не стали оскаржувати рішення Формули-1. Хоча й вважають, що це звичайний інцидент на трасі.

"Ми засмучені штрафом трьома позиціями, але приймаємо рішення стюардів. Ми відчуваємо, що те, що сталося між Максом та Льюїсом - звичайний інцидент на трасі. Ви можете сперечатися на користь обох сторін, але засмучує те, що обидва боліди вибули у настільки захоплюючому чемпіонаті".

"Найголовніше - те, що халоТитанова дуга, яка розташована над головою гонщика, саме вона врятувала Гемілтона від серйозних травм після аварії з Ферстаппеном виконала свою роботу. Очевидно, що це точно не те, яким способом ми хотіли закінчити цю гонку".

Що відомо

  • Ферстаппен після гран-прі Монци продовжує утримувати лідерство, маючи п'ять очок переваги над Гемілтоном.
  • Перед гран-прі Монци "Мерседес" вирішив змінити силову установку у боліді партнера Гемілтона Валттері Боттаса.
Читайте також: Пілот "Мерседес" виграв кваліфікацію, але розпочне гран-прі останнім через рішення команди
  • На гран-прі Монци у заліковій зоні фінішували партнери Гемілтона та Ферстаппена - Валттері Боттас ("Мерседес") - третє місце та Серхіо Перес ("Ред Булл) - четверте.
  • У Кубку конструкторів "Мерседес" випереджає "Ред Булл" - 362.5 проти 344.5 очки.
На початок