У Кропивницькому в технічному університеті облаштували пункт вакцинації

У Кропивницькому в технічному університеті облаштували пункт вакцинації

У Кропивницькому в технічному університеті облаштували пункт вакцинації
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому в Центральноукраїнському національному технічному університеті облаштували пункт вакцинації від коронавірусу. Мобільну бригаду запросили, щоб працівники не витрачали час на дорогу до Центру щеплення, каже відповідальний за вакцинацію в університеті Олег Бевз. За його словами, в закладі вакцинували 59 відсотків працівників.

Щеплення робили дві медичні сестри. Мали 102 дози вакцини Corminaty. За словами медсестри Алли Рогової, зберігали її в сумці-холодильнику при температурі від двох до восьми градусів тепла.

Температуру тіла, тиск і рівень кисню в крові людям не вимірювали, розказала сімейна лікарка Олена Бойко.

"Якщо раніше ми мали таку розкіш – оглядати людей, поміряти їм тиск, послухати, то нині робимо це лише тоді, коли є скарги на здоров'я. Нам бракує часу, щоб дані людей вносити в комп’ютер. Охочих вакцинуватися багато, а медичних працівників не вистачає".

Нині в університеті вакцинували половину працівників – каже Олег Бевз.

"У нас працює 640 працівників, з яких щепилися 310 людей. Ми хочемо, щоб цей показник був не менше 80 відсотків. Тому ми закликаємо наших працівників вакцинуватися, щоб в подальшому навчатися і працювати".

Завідувач кафедри університету Сергій Осадчий розповів, що вакцинуватися вирішив після того, як перехворів на COVID-19.

"Я хворів на коронавірус у березні цього року. Пройшло пів року і тепер мені можна вакцинуватися. Навіть якщо щеплення не захистить мене і я захворію вдруге, то сподіваюсь, що хвороба протікатиме у легкій формі"

За півтори години у техуніверситеті вакцинували 66 людей.

Читайте також

На початок