Тернопільська "Галичанка" готується до старту сезону

Тернопільська "Галичанка" готується до старту сезону

Тернопільська "Галичанка" готується до старту сезону
. Суспільне Тернопіль

Тернопільська волейбольна команда "Галичанка" готується до старту сезону. Головний тренер команди Віктор Туркула розповів, наразі підписали контракти з трьома гравчинями.

За його словами, це Марія Лозінська та Марія Проценко, які раніше грали за житомирську волейбольну команду, і Андріана Павлик, яка грала за команду зі Стрия, що на Львівщині. Зараз команда має 12 тренувань на тиждень.

Вечірнє тренування "Галичанки" розпочинається о 17 годині. Загалом дівчата тренуються двічі на день, розповіла Марія Проценко. Вона – одна із нових гравчинь команди. Каже, раніше грала за "Полісся". У "Галичанці" – другий місяць:

"Колектив дуже хороший. Дівчата всі приблизно одного віку, тому це нас згуртовує тим, що в нас є спільні інтереси".

Тернопільська "Галичанка" готується до старту сезону
Тернопільська "Галичанка" готується до старту сезону. Суспільне Тернопіль

Андріана Павлик попередніх три сезони грала за команду зі Стрия. Загалом, каже, волейболом займається сім років:

"В мене проблеми з прийомом, тому що техніка неправильна була. Потрібно було перестроювати техніку і стараюся виконувати ці завдання. Враження поки що прекрасні щодо тренера, та відношення команди".

Віктор Туркула каже, перший поєдинок у цьому сезоні волейболістки зіграють на виїзді 1 жовтня. Гратимуть з командою "Полтавчанка". Тренер розповів, які завдання ставить перед командою:

"Завдання ставити хіба для себе – показувати хорошу гру. Якщо вона буде така як нам потрібно, то буде результат і будуть перемоги. А щоби ставити завдання, потрібне нормальне фінансування. Поки що, на жаль, немає такого, як хотілося. Мінімум помилок і максимум позитиву".

Віктор Туркула розповів, минулого сезону "Галичанка" була восьмою серед десяти команд Суперліги.

Читати також

На початок