У прифронтовому Майорську благодійники пустили безкоштовний автобус

У прифронтовому Майорську благодійники пустили безкоштовний автобус

У прифронтовому Майорську благодійники пустили безкоштовний автобус
. Соціальний транспорт фото, Суспільне

Для жителів прифронтового Майорського запустили соціальний автобус. Два рази на тиждень він безкоштовно возитиме пасажирів до Бахмута та Світлодарська. Транспорт до села не ходив понад рік, люди їздили на таксі, або з односельчанами у кого є автівка. За ініціативи гуманітарної місії "Проліска" та фінансуванню Українського гуманітарного фонду сполучення відновили.

У Майорську один кіоск та магазин, за словами Валентини там можна купити не всі продукти та зависокі ціни, тому місцеві їздять до Бахмута або Торецька.

"Овочів навіть тих, вони таке не привозять. Картоплю, капусту, моркву, буряк, баклажани. Таке все", - розповіла місцева жителька Валентина.

Новий автобус розрахований на двадцять одного пасажира. У Майорському автобус робить дві зупинки. Далі прямує до Бахмута за 30 кілометрів. Там людей чекатиме 4-ри години і їхатиме в зворотному напрямку. Проїзд безкоштовний.

Автобус ходитиме 2-ва рази на тиждень, за попереднім записом. Місцеві активісти будуть записувати людей, які бажають поїхати. Графік індивідуальний в кожному населеному пункті. Два рази на тиждень буде рейс до Бахмута і кілька разів на місяць з населених пунктів Зайцевого до Світлодарська", - розповів голова гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін.

Проєкт вартістю 320 тисяч доларів, профінансований Українським гуманітарним фондом та ООН розрахований на рік, поки місцева влада не організує автобуси самотужки.

За словами Капліна соціальні автобуси на Донеччині та Луганщині охоплять 58 прифронтових селищ, у яких сумарно живе 15 тисяч людей.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок