В одній зі шкіл Миколаєва учні зможуть навчатися в дистанційних класах на постійній основі

В одній зі шкіл Миколаєва учні зможуть навчатися в дистанційних класах на постійній основі

В одній зі шкіл Миколаєва учні зможуть навчатися в дистанційних класах на постійній основі
. Фото: Суспільне Миколаїв

Загальноосвітня школа № 57 імені Тараса Шевченка — перша школа Миколаєва, учні якої з вересня 2021 року зможуть навчатися в дистанційних класах на постійній основі. На форму навчання не впливатиме епідеміологічна ситуація в регіоні. У рамках пілотного проєкту до цієї школи зможуть перевестися діти, в яких є потреба навчатися дистанційно.

Про це в ефірі Українського радіо Миколаїв розповів директор Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 57 ім. Т. Г. Шевченка Андрій Малахов.

У школі №57 почали впроваджувати дистанційну форму навчання та перейшли на дистанційне управління закладом, дистанційне методичне забезпечення ще до початку пандемії. Школа почала шлях до діджиталізації у 2010 році, коли впровадила системи електронних журналів та електронних щоденників.

"Одна з переваг діджиталізації — це скорочення часу, який витрачався на наради, на якісь семінари тощо. Колектив досить великий — 102 людини, для того, щоб зібрати їх всіх витрачалося дуже багато часу", — говорить Андрій Малахов.

За словами Андрія Малахова, найбільша перевага, діджиталізації — це зв'язок з батьками. Всі оцінки, які отримує дитина у школі, надходять її батькам повідомленням на телефон. Це стосується й перебування дитину у навчальному закладі. Якщо вона не з'являється в школі о 08:40, то вчитель на уроці відмічає її відсутність, а батьки одразу отримують сповіщення.

У школі користуються спеціалізованим хмарними програмами, на яких зберігаються всі уроки. Тобто, якщо дитина пропустила урок, вона зможе переглянути його у записі.

Зі слів директора, система Нової української школи дає змогу вводити різні форми навчання: очна, дистанційна, сімейна, форма сімейного патронажу тощо.

Читайте також: "Перед початком навчального року в Миколаєві організували акцію "Підготуємось до школи разом""

Андрій Малахов розповів, що учні школи звикли до цифрової форми навчання, тому вони спокійно перенесли перехід на дистанційне навчання під час карантину.

"Усі діти вже звикли до переваг діджиталізації, що полягає у швидкому освоєнні інформації, а також за допомогою цифрових технологій діти пірнають у світ, наприклад, біології, хімії, проводять досліди у віртуальних лабораторіях", — розповів Андрій Малахов.

З його слів, така система полегшила роботу зі звітністю вчителів. Починаючи від 2012 року, адміністрація школи може простежувати успіхи учнів у зручному цифровому форматі.

Що відомо

  • Міністерство освіти та науки не скасовуватиме 1 вересня освітній процес для учнів та студентів при будь-якому рівні епідемічної небезпеки через поширення коронавірусної хвороби COVID-19.
  • З 1 вересня розпочнеться навчання учнів 5-х класів за методикою "Нової української школи" (НУШ) у 136 пілотних школах по всій території України.
  • З 1 вересня в разі оголошення в областях України жовтої та помаранчевої карантинної зони в очній формі працюватимуть лише ті школи, де кількість вакцинованих вчителів перевищує 80%.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок