Акція протесту “Зупинимо Армагеддон у місті Первомайськ” відбулась на Миколаївщині

Акція протесту “Зупинимо Армагеддон у місті Первомайськ” відбулась на Миколаївщині

Акція протесту “Зупинимо Армагеддон у місті Первомайськ” відбулась на Миколаївщині
.

“Зупинимо Армагеддон у місті Первомайськ”. На продовження акції під такою назвою вийшли жителі райцентру через незадовільний стан доріг.

Учасник акції Юрій Петрученко каже: “Нащо нам такий губернатор? Для чого він нам потрібен, якщо він боїться своїх людей. Для чого він нам потрібен? Він нас повністю ігнорує. Не тільки нас в Первомайську. Він усюди, куди його запрошують, ховається»

Інша учасниця акції Анастасія Митько хвилюється за родину. Жінка говорить: “Мене хвилюють діти, наші діти. Безпека на дорозі - це дуже важливо для кожного з нас. Кожна сім'я зранку везе дитину. Коли на дорозі трапляється яма, ми виїжджаємо на зустрічну смугу. І де якісь гарантії, що в цей момент не станеться трагедія?”

Слово взяла очільниця міста Первомайська Людмила Дромашко: "У законі бюджетного кодексу сказано, що до 20% розподіляється на міста обласного значення, ОТГ і села селища…. це єдина сума яку ми отримали в минулому році".

Після акції люди рушили на перекриття дороги Р-06. Через 15 хвилин дорогу розблокували. Офіційної позиції представників облдержадміністрації ми не отримали, зокрема від управління інфраструктури Миколаївської облдержадміністрації.

“Ну про кількість не скажу, я там не був присутній. А те, що вони хочуть, вони й так озвучили, аби відремонтували дороги державного значення на під’їздах до міста Первомайськ”, - сказав виконуючий обовязки начальника управління інфраструктури Миколаївської Облдержадміністрації Сергій Сікорський.

Тривала акція, про яку поліцію попереджували завчасно, півтори години. Правопорушень з боку протестувальників зафіксовано не було. Безпосередньо дорогу перекривало 40 людей. Цю інформацію підтвердила речниця Нацполіції Марина Калина.

Нагадаємо, в розподіл субвенції на ремонт доріг управлінням інфраструктури Миколаївської облдержадміністрації Первомайський район не потрапив.

Авторка - Катерина Максименко.

На початок